Тимошенко в інциденті з Ланґе побачила "тупу" відповідь влади на критику

Середа, 30 червня 2010, 08:33

Юлія Тимошенко підозрює, що інцидент із керівником українського представництва Фонду Конрада Аденауера Ніко Ланґе - спланована відповідь на критику влади.

Про це вона заявила в інтерв'ю "Deutsche Welle", коментуючи затримання Ланґе в аеропорту "Бориспіль" як нев'їздного.

Відсутність реакції офіційної влади в Україні на це, на думку Тимошенко, "свідчить виключно про їхню причетність до інциденту".

"Все говорить на користь того, що це була спланована акція, що йдеться про абсолютно недемократичну відповідь, зокрема на критичні зауваження на адресу цієї влади. І це свідчить також про те, що коли вони побачили реакцію, то банально злякалися й навіть не коментують події", - сказала лідер БЮТ.

"Я думаю, що в Україні, як в справді європейській країні, не має бути таких випадків", - додала вона.

На думку Тимошенко, зараз "українська влада діє навіть значно тупіше", ніж російська.

"Адже таких страшних випадків, за які соромно дивитися в очі і дипломатичному корпусу, і представникам Німеччини, я думаю, в інших країнах майже не буває. Мені здається, що українська влада в цьому унікальна", - заявила вона.

"Я хочу просто, щоб всі, хто слідкує за цими подіями, знали, що не вся Україна така. Йдеться лише про кількох осіб нової влади - Януковича й Хорошковського", - наголосила Тимошенко.

Вона боїться, що інцидент із Ланґе дуже погано вплине на імідж України.

"На таких прикладах світова спільнота формує своє враження про нову владу в Україні, про її критерії, про її базові цінності", - сказала Тимошенко.

"Я хочу від імені всієї країни, попри те що непричетна до всіх цих подій, вибачитися перед паном Ланґе за те, що влада так принизила Україну", - додала вона.

Водночас, Тимошенко вважає, що на співпрацю БЮТу й Європейської народної партії - а до останньої входить і правлячий у Німеччині Християнсько-демократичний союз, до якого наближений Фонд Конрада Аденауера - інцидент із Ланґе не вплине.

Лідер БЮТ зазначила, що її політична сила "проти таких безпрецедентних кроків влади щодо представників фондів, дипломатів чи аналітиків" - і вже намагається загладити ситуацію.

"Григорій Немиря одразу зв'язався з ЄНП, і ми обговорювали, як можна допомогти в цій ситуації, щоб припинити інцидент, і щоб Ніко Ланґе зміг нормально працювати в Україні", - сказала Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування