Ланге досі не отримав пояснень і вважає заборону на в'їзд непорозумінням

Середа, 30 червня 2010, 09:31

Голова українського представництва Фонду Конрада Аденауера Ніко Ланге поки не отримав офіційних пояснень щодо заборони на його в'їзд в Україну.

Про це він заявив газеті "Комерсант-Україна" у вівторок.

У суботу, після того як Ланге прибув в аеропорт "Бориспіль" рейсом із Парижа, при проходженні паспортного контролю йому було оголошено про заборону на в'їзд в Україну.

"На даний момент я вважаю цей факт непорозумінням. Можливо, це пов'язано з нерозумінням того, що таке Фонд Аденауера і як він діє", - сказав Ланге.

"Фонд працює в Україні 16 років. Жодного разу в жодній країні не виникало подібних проблем", - зазначив він.

У транзитній зоні аеропорту голова українського представництва Фонду Конрада Аденауера провів близько 10 годин, а його в'їзд в Україну став можливий завдяки втручанню офіційних осіб Німеччини.

"Домогтися скасування заборони на в'їзд удалося лише після втручання федерального уряду", - заявив спікер уряду Німеччини Кристоф Штегманс.

Згідно з даними німецької газети "Frankfurter Allgemeine Zeitung", для врегулювання інциденту німецькій стороні довелося контактувати особисто з головою Служби безпеки України Валерієм Хорошковським.

Крім того, у ситуацію втрутився президент Європарламенту Єжи Бузек.

"Ми активізували політичні контакти й у Європейському союзі, і в Берліні", - сказав газеті Ланге.

Він також висловив сподівання, що наступного разу в нього не виникне перешкод при в'їзді в Україну: "Я очікую, що більше не буде таких проблем ні в мене, ні в співробітників ФКА й інших німецьких фондів".

Фонд Конрада Аденауера заснований правлячою політичною партією Німеччини - Християнсько-демократичним союзом, очолюваним канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Він займається організацією круглих столів, конференцій і лекцій з метою політичного аналізу суспільно важливих тим.

Представництво фонду в Україні працює з 1994 року. З 2007 року його очолює Ніко Ланге.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування