Янукович клянеться, що дивиться не тільки на Росію

Середа, 30 червня 2010, 14:00

Україна буде розвивати відносини на сході не тільки з Росією, а й з більш далекими країнами.

Про це заявив президент Віктор Янукович на спільній з президентом Шрі-Ланки Махіндою Раджапаксом прес-конференції в середу в Києві.

"Географічне становище таке, що Україна повинна будувати свою політику і зі сходом, і з заходом. І ми це і робимо", - сказав він.

При цьому Янукович підкреслив, що Україна в пошуках співпраці дивиться "не тільки на Росію і сусідні країни".

"Ми дивимося і далі: дивимося на Китай, дивимося на Індію. І сьогодні у нас з'явилася така можливість почати будувати відносини зі Шрі-Ланкою", - сказав він.

Янукович зазначив, що напрямків для співпраці "дуже багато", відзначивши як приклад, що Україна зацікавлена в будівництві гідроелектростанцій у цих країнах.

Крім того, президент відзначив зацікавленість України в розвідці і розробці нафтових родовищ: "І ми це реально можемо зробити. Це питання, в яких зацікавлені наші партнери в Шрі-Ланці".

У свою чергу президент Шрі-Ланки заявив: "Під час переговорів між українською і шрі-ланкійської сторонами ми прийшли до угоди, що є необхідність і далі розширювати співробітництво в сферах торгівлі, туризму і оборони".

За його словами, сторони домовилися провести двосторонні консультації також про створення і міжурядової комісії.

Крім того, Янукович аазначив, що однією з першочергових завдань є співпраця у сферах суднобудування, енергетики, рибальства, промислового та інфраструктурного будівництва.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування