Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Стоп цензурі!" запропонувала Януковичу свої кандидатури

Середа, 30 червня 2010, 15:50
Рух "Стоп цензурі!" закликає президента Віктора Януковича призначити свого представника в Нацраду з питань телебачення і радіомовлення.

Відповідне звернення було передано заступнику глави адміністрації президента Ганні Герман, повідомляє Телекритика.

У документі зазначається, що у складі Нацради "лишилося одне вакантне місце - у президентській четвірці".

"Стоп цензурі!" пропонує Януковичу 4 кандидатури - директора Інституту медіаправа Тараса Шевченка, шеф-редактора "Телекритики" Наталю Лигачову-Чорнолуцьку, виконавчого директора Незалежної асоціації телерадіомовників Катерину М'ясникову та виконавчого директора Індустріального телевізійного комітету Катерину Котенко.

"Саме ці кандидатури від громадськості отримали найбільшу кількість голосів під час голосування у сесійній залі щодо складу парламентської четвірки Нацради", - йдеться у заяві.

Журналісти зазначають, що рух направив аналогічне звернення і до парламенту.

"Проте Верховна Рада надала перевагу не медійним професіоналам, а ставленикам політичних сил та великих бізнес-груп. Після голосування депутатів у складі регуляторного органу країни опинилися  навіть люди, які ані дня не працювали у медійній галузі", - йдеться у зверненні.

"Вікторе Федоровичу, закликаємо вас перервати традицію систематичного ігнорування громадянського суспільства і довести, що ваші заяви щодо свободи слова є не лише деклараціями", - підкреслили журналісти .

"Країна і медійна галузь потребують не заяв, а реальних кроків. Саме таким кроком з вашого боку могло б стати  призначення представника громадських організацій на посаду члена Нацради", - зазначає "Стоп цензурі!". 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...