Карпачова вимагатиме ексгумації тіла загиблого в міліції студента

П'ятниця, 4 червня 2010, 09:16

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова вимагатиме ексгумації тіла студента, який загинув у відділку міліції в Києві.

Як повідомляє прес-служба омбудсмена, вона готує звернення до генпрокурора Олександра Медведька, у якому наполягає на ексгумації тіла загиблого студента Київського професійно-педагогічного коледжу Ігоря Індила.

У повідомленні зазначається, що студенти даного вузу звернулися до Карпачової з проханням сприяти об'єктивному розслідуванню обставин загибелі Індила.

Омбудсмен на зустрічі з міністром внутрішніх справ Анатолієм Могильовим підкреслила, що не можна ігнорувати систематичне порушення прав людини в Шевченківському райвідділі міліції Києва, де загинув цей студент.

При цьому Карпачова навела конкретні факти зі своїх проваджень лише за останні 3 роки.

Зокрема, до уповноваженого з прав людини звернулася мати Тимура Федуса, який помер після побиття в цьому райвідділі ще в липні 2008 року. Тільки після подання омбудсмена прокуратура Шевченківського району столиці порушила кримінальну справу, розслідування якого досі не завершене.

Мати Федуса у зверненні до уповноваженого з прав людини, зокрема, пише: "Якби убивці мого сина були вчасно і справедливо покарані, не було б наступних убивств у Шевченківському райвідділі міліції".

Жінка просить розглядати "в одному ключі убивство Тимура з убивством студента (Індила)".

Могильов, як говориться у повідомленні, запевнив Карпачову, що він найбільш зацікавлений у об'єктивному розслідуванні і зробить усе можливе, аби винні були покарані.

Відповідно до закону "Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини", Карпачова відкрила провадження у справі про грубе порушення працівниками міліції прав Ігоря Індила.

Сформовано бригади з фахівців секретаріату уповноваженого з прав людини, які "ретельним чином вивчають" надзвичайну ситуацію.

Уже відбулися зустрічі з батьками загиблого, керівництвом коледжу, де вчився Індило, адміністрацією гуртожитку, багатьма студентами й ін., повідомляє прес-служба омбудсмена, наголошуючи, що Карпачова особисто контролює хід справи.

"Справою честі прокуратури й міліції має бути об'єктивне, всебічне й у максимально стислий термін проведене розслідування цієї резонансної справи. Як омбудсмен, я захищатиму правду про всі обставини цієї трагедії і добре ім'я Ігоря Індила", - запевнила Карпачова.

Раніше вона назвала смерть студента в відділку міліції "убивством".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування