Половина СНД домовилися спільно будувати спортивну інфраструктуру

Неділя, 11 липня 2010, 10:57
Новий договір про зону вільної торгівлі в рамках СНД може бути розглянуто на черговому засіданні ради глав держав співдружності.

Про це йдеться в спільній заяві за підсумками неформальної зустрічі шести глав держав СНД, повідомляє Міністерство закордонних справ України.

"Досягнута домовленість продовжити активну роботу над новим договором про зону вільної торгівлі і розглянути цю тему на черговому засіданні ради глав держав СНД", - наголошується в заяві.

Сторони також підтвердили намір брати активну участь у реалізації важливих інфраструктурних проектів, зокрема в рамках підготовки проведення в Україні фіналу Євро-2012 і Зимових Олімпійських Ігор у Сочі в 2014 році.

"Наголошуємо доцільність спільної участі зацікавлених сторін у будівництві та модернізації стадіонів, спортивних споруд і необхідної інфраструктури", - йдеться в документі.

Крім цього, учасники зустрічі висловили підтримку ініціативи проведення в Києві у квітні 2011 року міжнародної конференції присвяченої подоланню наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Як відомо, у неформальному самміті глав країн СНД взяли участь президенти Азербайджану Ільхам Алієв, Вірменії Серж Саргсян, Білорусі Олександр Лукашенко, Казахстану Нурсултан Назарбаєв, Росії Дмитро Медведєв і України Віктор Янукович. Всього до складу співдружності входять 11 країн-учасників.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News