Кличко обурився на консерви з Верховної Ради, і обіцяє їх винести

Понеділок, 12 липня 2010, 12:27

Віталій Кличко вважає закон про місцеві вибори консервацією нинішньої політичної системи та недопущенням появи нових лідерів.

Про це йдеться в заяві його партії "УДАР".

"Про яке оновлення політики ми можемо говорити, якщо цей закон фактично не дає можливості новим політичним силам брати участь у виборах? Він не має нічого спільного із демократією та суперечить Конституції", - обурився депутат Київради.

"Адже в ній чітко зазначено право кожного громадянина бути обраним. Тепер аби реалізувати це право, потенційному кандидатові треба йти на уклін до певної політичної сили", - наголошує Кличко.

На думку Кличка, "новий закон про вибори фактично перетворює Україну на закрите акціонерне товариство, яким керуватиме не народ, а купка обраних".

Політик зазначив, що партія "УДАР" вимагає від депутатів Верховної Ради перервати свої "канікули" й відмінити антиконституційні норми закону.

"Прийняти таке рішення - в інтересах самих депутатів. Адже, якщо політична псевдоеліта не хоче йти на зустріч бажанню мільйонів громадян, то рано чи пізно народ буквально "винесе" таку еліту з її тепленьких крісел", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...