Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка побачили, як нова влада боїться народу

Понеділок, 12 липня 2010, 20:35
Новий закон про місцеві вибори має бути скасований як такий, що суперечить положенням чинної Конституції.

"Закон про місцеві вибори, ухвалений парламентом, неправомірно звужує ключове політичне право громадян України обирати і бути обраними до органів влади та перетворює його на фікцію", - зазначається в заяві партії "Наша Україна".

В партії Віктора Ющенка найбільш одіозною вважають заборону самовисування кандидатів на посаду місцевих голів та норму про реєстрацію політичної сили на місцевому рівні не менше, ніж за один рік до дня виборів.

"Складається враження, що правляча коаліція панічно боїться будь-яких конкурентів на виборах і намагається їх усунути ще до початку виборчої кампанії. Така недалекоглядна позиція - ще один з проявів страху нинішньої влади перед власним народом", - вважають в "Нашій Україні".

"Якщо справедливе твердження про те, що вся політика робиться на місцях, то відтепер принаймні на п'ять найближчих років можна забути про оновлення реальної української політики і появу у ній нових лідерів", - йдеться в заяві.

У партії екс-президента вважають, що новий закон відкриває "майже легальні можливості для низових організацій партій для торгівлі місцями у списках, застосування адмінресурсу, підкупу виборців та фальсифікації результатів голосування".

"А через брак часу можуть бути зірвані й деякі етапи підготовки до виборів, що дасть підстави для оскарження голосування", - зазначається в заяві.

"Таким чином, цей документ з повною впевненістю можна назвати законом про вибори представників Партії регіонів", - заявляють в "Нашій Україні".

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування