Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин не розуміє, з якого приводу стогони і плач

Вівторок, 13 липня 2010, 02:14
Спікер Володимир Литвин вважає необхідним обмежувати право нових партій на участь у місцевих виборах.

Про це він заявив в ефірі телеканалу ICTV.

"Відповідно до закону про об'єднання громадян, для того щоб зареєструвати партію треба мати партійні осередки в більшості областей. А в кожній області треба мати партійні осередки у більшості районів. З якого приводу плач?", - уточнив спікер.

"Ті партії і їх лідери, які мають сезонний рейтинг, вони купили партії. А я вам скажу, що купити назву партії, з якою нічого нема, але є кредитна історія, це 500 тисяч доларів. Давайте припинимо ці стогони, що когось не пускають", - заявив Литвин.

На запитання кого конкретно спікер має на увазі, глава парламенту заявив: "Кого маємо, тих і на увазі".

Як відомо, 10 липня на погоджувальній раді Литвин в категоричній формі наполіг на збереженні у законопроекті про місцеві вибори норми, що обмежує права нових партій.

В суботу цей законопроект був прийнятий Верховною Радою.

Згідно з однією з норм висувати кандидатів у депутати обласних, районних і міських рад мають право тільки партійні осередки. І лише ті з них, які були офіційно зареєстровані за 365 днів до проведення виборів.

Крім того, Литвин розповів про те, скільки деякі депутати платили за те щоб потрапити в партійні списки.

"Доходило до 5 мільйонів. Не гривень, а доларів. І коли вони заплатили в партію, або лідеру партії. То тепер вони вважають, що квиток купили у цей парламентський потяг. Тепер вони незалежні. Нічого плакати про "тушки", - заявив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...