В "Регіонах" пояснили, чому Янукович не повинен звітувати про газ

Вівторок, 13 липня 2010, 20:14
Робота тимчасової слідчої комісії щодо рішення Стокгольмського арбітражу є заполітизованою.

Таку думку озвучив депутат від Партії регіонів, член ТСК Валерій Бондик, повідомляє прес-служба партії.

Він зазначив, що прийняв рішення не відвідувати засідання комісії, оскільки її керівництво не розслідує дану ситуацію, а займається політичним піаром.

"Голова ТСК Роман Зварич веде засідання тенденційно і заполітизовано. Будь-яка комісія повинна засідати відкрито, за принципом рівності сторін. Але цей принцип всіляко порушується", - зазначив депутат.

Коментуючи заяву голови ТСК про можливості виклику на засідання комісії президента Віктора Януковича, Бондик зазначив, що це особиста думка Зварича, а не рішення комісії як колегіального органу.

"Відповідно до Конституції та чинного законодавства президент не повинен ходити на такі засідання і не зобов'язаний свідчити", - заявив він.

Депутат додав, що президент "не був суб'єктом домовленостей, він не підписував жодних документів".

"А ось Юлія Тимошенко, була посадовою особою і теж заявляє, що потрібно заслухати президента, - була суб'єктом домовленостей і підписувала документи, отже, може нести юридичну відповідальність", - вважає Бондик.

"Тому всі питання мають бути до неї. У цій ситуації повинні розбиратися правоохоронні органи. А заяви голови ТСК Зварича ніякої юридичної сили не несуть", - додав він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування