БЮТівець: Всенародне обговорення Податкового кодексу - профанація

Середа, 14 липня 2010, 15:51

Винесення проекту Податкового кодексу на "всенародне обговорення" - це профанація, вважає голова профільного комітету Верховної Ради Сергій Терьохін.

В розмові з Радіо "Свобода" він сказав, що абсолютно не розуміє, як може виглядати це обговорення.

"Я був одним із співавторів конституційної норми 1996 року, яка забороняла проведення референдумів щодо податків та бюджету по одній причині, що для ухвалення рішень щодо цих питань необхідно мати спеціальні знання. Тому, думаю, що це буде просто профанація", - сказав Терьохін.

"Десь там у Мінфіні будуть зібрані групи із близьким до сьогоднішньої влади бізнесом, і вони це обізвуть всенародним обговоренням", - вважає БЮТівець.

Він наголосив, що незрозумілі наслідки цього "так званого всенародного обговорення".

"Відповідно до закону "Про Регламент Верховної Ради", будь-які зміни по проекту Податкового кодексу, ухваленого у першому читанні, неможливо зараз вносити, бо період внесення закінчився 1 липня цього року", - зазначив голова комітету.

"Тобто, це буде знову ж таки намагання переламати через коліно Верховну Раду, ухвалити щось, прикриваючись всенародним обговоренням, восени цього року", - вважає Терьохін.

Терьохін сказав, що комітет із питань податкової та митної політики мав до 14 липня передати Податковий кодекс до другого читання - тобто "розглянути 5 тисяч 380 правок суб'єктів законодавчої ініціативи за 4 дні", а "це технічно неможливо".

"Але за моєю ініціативою відбулося засідання комітету, на якому я запропонував взяти проект другого читання, який опрацьовано в уряді. Там була створена група з числа урядовців та депутатів-членів коаліції. Опозицію туди взагалі не запрошували. Вони написали якусь версію, як вони бачать друге читання", - сказав БЮТівець.

"Я запропонував винести на друге читання цю версію, сам, зрозуміло, за неї не голосував, щоб люди, коли ця версія буде опублікована, подивилися на ступінь економічної підготовленості цього уряду і коаліції", - заявив він.

Хоча, за словами Терьохіна, "філософія лишилася тією ж самою: замість того, щоб брати більшість податків із великих та багатих корпорацій, пропонується більшість податків брати з малого та середнього бізнесу".

"Українська правда"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...