Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин не зрозумів Тігіпка

Четвер, 15 липня 2010, 10:40
 

Голова Верховної Ради Володимир Литвин наголошує на необхідності консолідації позиції уряду щодо Податкового кодексу.

Про це він сказав в інтерв'ю УНІАН.

Він висловив здивування тим, що спочатку уряд вносить проект податкового кодексу, а пізніше віце-прем'єр Сергій Тігіпко говорить про можливість внесення ще одного проекту.

За його словами, "необхідно вносити законопроект один, і в них повинна бути сконсолідована позиція, бо мені дивно чути, коли звучать заяви, що я не бачив закону або я його побіжно читав".

Голова ВР зазначив, що в такому випадку виникає питання як даний проект Податкового кодексу "проходив через урядовий комітет і через Кабінет міністрів України".

За його словами, якщо у Тігіпка було своє бачення, то він мав висловити застереження.

Литвин вважає, що "повинна працювати колегіальність". "Повинна бути така практика, що дискусії тривають до ухвалення спільного рішення, а вже після його прийняття треба мати одну позицію".

Литвин висловив сподівання, що в найближчі дні комітет ВР з питань податків завершить роботу над поправками до проекту Податкового кодексу.

За його словами, після цього має бути оприлюднення законопроекту з метою його обговорення.

Литвин також під час програми "Відверто і вголос" висловився за всенародне обговорення проекту Податкового кодексу.

"Я не вірю і не тішу себе ілюзіями, що все суспільство відкладе всі справи і буде читати проект Податкового кодексу", - зазначив Литвин.

"Його повинні прочитати вчені, фахівці, люди, які займаються підприємницькою діяльністю, керівники промислових і сільськогосподарських підприємств, оскільки вони несуть відповідальність перед людьми і повинні мати справу з чесними і прозорими правилами у податковій сфері", - підкреслив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...