Азаров вважає, держмайно бюджет не врятує

Четвер, 15 липня 2010, 18:38
Прем`єр Микола Азаров вважає, що на даному етапі Україні з приватизацією підприємств поспішати не варто.

Він підкреслив, що не вважає розв'язанням проблеми покриття дефіциту бюджету коштами, одержаними від приватизації, повідомляє УНІАН.

"Ви ж знаєте, я не наполягаю на приватизації, і за чотири місяці поки не ініціював ці питання. Ми обходилися без цих грошей, і думаю, що обійдемося", - заявив Азаров.

Прем'єр повідомив, що уряд піде на приватизацію тоді, "коли можна буде вигідно продати і, найголовніше, коли буде зрозуміло, заради чого ми йдемо на цю приватизацію".

"Якщо ми у результаті приватизації одержимо принципово нове виробництво шляхом вкладання інвестором ресурсів у модернізацію виробництва, то я двома руками "за". А якщо ми продамо підприємство, а потім його розріжуть на металобрухт, - я проти такої приватизації", - сказав глава уряду.

Азаров також зазначив, що поки не вивчав ситуацію з Одеським припортовим заводом.

"Руки не дійшли", - сказав він і пообіцяв, що претендентам на купівлю даного підприємства грошова застава буде повернена у повному обсязі.

Як відомо, 29 вересня 2009 року компанія "Нортіма" придбала контрольний пакет ОПЗ у розмірі 99,567% статутного фонду за 5 мільярди гривень.

Проте комісія Фонду держмайна з приватизації заводу ухвалила рішення не визнавати компанію переможцем конкурсу з приватизації заводу.

У жовтні "Нортіма" заявила, що Фонд не повернув своєчасно і незаконно використовує 400 мільйонів гривень, внесених компанією як конкурсна гарантія для участі у приватизаційному конкурсі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування