Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Цушко розповів, як став міністром

Понеділок, 19 липня 2010, 08:48
 

Міністр економіки Василь Цушко заявляє, що не проводив попередніх переговорів про його призначення.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті Сегодня, відповідаючи на запитання, як відбулося його призначення міністром.

"О 10 годині вечора 10 березня мені дзвонить пан Зайчук, керівник секретаріату Верховної Ради, каже: "Завтра о 8 годині ранку ви повинні бути в мене, потрібно буде заповнити папери, а о 10 годині ранку ви маєте бути в ложі уряду Верховної Ради. Ви будете призначені міністром економіки". Усе. Я прийшов, мене призначили", - сказав він.

Відповідаючи на репліку, що він міг відмовитись або побажати стати главою іншого міністерства, він відповів: "А я захотів, прийшов і мене призначили".

Він також підкреслив, що призначення з ним ніхто не погоджував. "Я вас здивую, але я за всю виборчу кампанію нікому - ні Віктору Федоровичу, жодному з керівників його штабу - не говорив, що от я відроблю, але ви мені якусь посаду дайте".

"Були вибори, обрали президента, я прийшов на інавгурацію й пішов займатися своїми питаннями, знову ж нікого ні про що не просив. Все! Мені запропонували, і зараз я намагаюся виправдати довіру", - сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи пропонують йому хабара на посту міністра економіки, він відповів: "Навіть не пропонують, тому що знають - я хабарів не беру".

Він також розповів, що на посаді міністра внутрішніх справ до нього приходили "люди, у яких є імунітет" і пропонували хабара.

"Пропонували, тому що знали, що вийдуть із кабінету, тому що є цей самий імунітет. Хабар пропонували за призначення начальника обласної міліції. За такі посади тоді пропонували від 3 до 25 мільйонів доларів, принаймні до мене доходила така інформація", - розповів він.

"Я вів акцизний блок у Раді. Запитаєте в будь-якого представника горілочного, коньячного бізнесу й так далі, чи брав я в когось хабара. Я навіть пляшками не брав. Чому? А я не п'ю", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування