Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Цушко знає, хто його отруїв

Понеділок, 19 липня 2010, 11:22
 

Міністр економіки Василь Цушко не має наміру вимагати розслідування його отруєння, але впевнений, що винні "відповідять".

Про це він заявив в інтерв'ю газеті Сьогодні.

"У нашій країні, якщо ти вказуєш у своїй заяві на те, що замахнулися на твоє життя, то це одразу переводять у політичну площину, а потім тебе ще й висміюють. Тож більше вимагати розслідування я не збираюся", - заявив він.

Він нагадав, що 27 травня 2007 року в нього трапився інфаркт.

"У той день все керівництво збиралося на футбол. Пам'ятаєте, на якому кийками побили тих, хто запалив флаєра? Але мені стало погано, я пішов у медпункт. Мене терміново відвезли в шпиталь МВС", - нагадав він.

"30 травня мене відправили на лікування в Німеччину, це було рішення Кабміну. Там я здав кров у двох німецьких лабораторіях, які підтвердили, що в ній були речовини, несумісні з життям. Мене врятувало те, що вчасно це визначили, призначили ліки. Далі я написав заяву, але мені відповіли, що це важко буде розслідувати", - розповів Цушко.

"Слава Богу, я вижив. Ми за все у своєму житті відповідаємо, і той, хто організував моє отруєння - відповість. Я навіть підозрюю конкретних осіб, хто це організував, але ніколи не зможу довести, що це зробили вони", - додав він.

Відповідаючи на запитання, чи працювали ці люди в СБУ або на Банковій, Цушко відповів:

"Це громадяни України".

Відповідаючи на запитання, де він був ці кілька років після захоплення генпрокуратури і його хвороби, він відповів, що був в Україні.

"У Росію я їздив на лікування. У день виборів в 2007 році я подав у відставку. В Україні, перебував на лікарняному. Мені так і не полегшало. У лютому 2008 року я поїхав у Росію, у кардіологічний центр ім'я Бакулєва в Москві, там я й лікувався", - розповів він.

"Нашим правоохоронцям, коли мені прийшла повістка додому, я написав, що перебуваю на лікуванні. Якщо вам потрібний, то телефони мої вам відомі, адреса моя така-то", - розповів він.

"Питання до вашого брата журналіста, чому писали, що я втік? Насправді, я приходив на допити. У Росії протягом 7 тижнів я проходив спеціальний курс лікування ( зима-весна 2008 року), потім був в Україні, а потім знову в листопаді-грудні 2008 року перебував у Росії на лікуванні. Весь інший час був в Україні - Києві, Одесі й у себе в рідному селі. Ніде особливо не переховувався, але й ніде особливо не світився", - розповів він.

"Дякую гарним людям у правоохоронних органах, які, знаючи, що на мене збираються повісити чергову негарну бяку, мені про це розповідали", - додав Цушко.

Відповідаючи на запитання, як він почувається зараз, він відповів: "Я працюю з ранку й до ночі. У мене всі добре. Пульс нормальний, можу з ким завгодно поборотися".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування