Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Премію миру" Ахметову дали люди, які поставили йому пам'ятник

Вівторок, 20 липня 2010, 14:11

Бізнесмену Рінату Ахметову було вручено "премію миру", засновану міжнародним союзом благодійних організацій "Світ Добра".

Про це "Українській правді" сказав заступник начальника управління зі зв'язків з громадськістю Донецької міськради Сергій Куниця.

"Премію миру Ахметову вручала та громадська організація, яка займалася установкою пам'ятника Ангелу миру в Донецьку. Це росіяни, точно не можу вам сказати. Вони приїжджали до Олександра Олексійовича (Лук'яненка) два тижні тому і передали Премію миру Рінату Ахметову", - сказав він.

"На відкритті музею ФК "Шахтар" на "Донбас-Арені" Олександр Олексійович передав цю премію Рінату Леонідовичу. Як вона виглядає, на жаль, не можу вам сказати, оскільки вона була упакована у футляр. Що це - дошка, або зменшена копія пам'ятника Ангелу миру - на жаль, я вам сказати не можу", - додав Куниця.

Як відомо, архітектурно-скульптурна композиція "Добрий Ангел Миру" була відкрита в Донецьку за спільною ініціативою Міжнародного Союзу Благодійних Організацій "Світ Добра" і донецької міської влади.

 
Фото "Острова"

На пам'ятнику увічнені "імена прославлених меценатів минулого і сьогодення".

Зокрема, на монументі золотими літерами викарбувано: "Ахметов Рінат Леонідович, президент ФК "Шахтар", президент благодійного фонду "Розвиток України", почесний громадянин міста Донецька".

Як відомо, раніще мер Донецька Олександр Лук'яненко заявив, що Ахметова номіновано на премію миру, не уточнивши, хто яка організація є її засновником.

Як пише Остров, вперше про "номінування Ахметова на премію мера" донецький мер повідомив 14 липня після відкриття музею історії ФК "Шахтар" на стадіоні "Донбас Арена".

У своєму виступі мер "від імені міжнародного комітету, міжнародної громадської благодійної Премії Миру висловив Ахметову глибоку повагу".

"Ваш внесок у зміцнення демократичних засад і розвитку традиції благодійності, ваша підтримка масштабних міжнародних громадських ініціатив, ваша відданість ідеалам добра і справедливості отримали високе визнання світової громадськості. Ваші зусилля служать формуванню єдиного гуманітарного простору на основі загальнолюдських, духовних цінностей", - заявив тоді Лук'янченко.

Ахметов у відповідь заявив, що вважає присудження йому цієї премії передчасним. "Спасибі, але я ще цього не заслужив", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування