Україна наполягатиме на тісному контакті з Росією

Вівторок, 20 липня 2010, 22:51
В середу Росія отримає від України проект декларації про стратегічне партнерство.

Відповідний документ передасть у міністерство закордонних справ Росії новий посол України в РФ Володимир Єльченко, повідомляє УНІАН.

"Завтра я вручу Григорію Карасіну (статс-секретарю - заступнику міністра закордонних справ Росії) наш перший проект. Ми постараємося в ньому врахувати ті новели, які виникли останнім часом", - сказав посол.

За його словами, цей документ дуже серйозний, і якщо він буде підписаний, то сторони отримають "прекрасну" базу, яку потрібно буде наповнити конкретним змістом.

"Там і політика, і економіка, і гуманітарна співпраця", - повідомив Єльченко.

Він також зазначив, що українська сторона хотіла б не затягувати переговорний процес і в середу постарається домовитися про конкретний термін початку переговорів з Росією щодо цього документу.

Посол вважає, що перший раунд переговорів на рівні експертів можна починати у вересні.

Єльченко зазначив, що це дуже важливе завдання для нього, оскільки президент Віктор Янукович поставив його у своєму нещодавньому посланні до українського народу.

Посол нагадав, що ідея підписати таку декларацію була і в 90-х роках минулого століття, і на початку 2000-х, і у 2007 році - сторони обмінювалися різними проектами, але справа так і не дійшла до реалізації.

Крім того, Єльченко повідомив, що в середу планує передати Карасіну копії вірчих грамот.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування