В Раді обіцяють, що дадуть "Репортерам" над чим подумати

Вівторок, 20 липня 2010, 23:02
"Репортери без кордонів" отримають матеріали про порушення свободи слова.

Відповідні документи їм передасть тимчасова слідча комісія Верховної Ради з питань розслідування випадків цензури у ЗМІ, тиску на свободу слова в Україні та перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, повідомляє УНІАН.

За словами секретаря комісії, депутата від БЮТ Олени Кондратюк матеріали буде передано з тим, щоб міжнародна організація дала свою незалежну оцінку згаданим фактам.

"Незалежний висновок необхідний, щоб влада не звинувачувала опозицію в інсинуаціях щодо свободи слова і права журналістів на професійну діяльність", - сказала вона.

Кондратюк зазначила, що слідчій комісії необхідні будуть рекомендації такої авторитетної міжнародної організації як "Репортери без кордонів".

За її словами, ТСК до 1 жовтня має подати перший звіт про свою роботу, щоб до початку виборчої кампанії запобігти додатковому тиску на регіональні ЗМІ.

У свою чергу генсек організації Жан-Франсуа Жульяр повідомив, що візит "Репортерів без кордонів" завершиться 21 липня, і за його підсумками організація планує скласти звіт щодо ситуації зі свободою слова в Україні.

Також він зазначив, що організація проаналізує отриманий від журналістів матеріал, що дасть їй змогу краще підготуватися до зустрічі з президентом Віктором Януковичем.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування