"Укрспецекспорт" одержав вибухові речовини

Середа, 21 липня 2010, 09:33
 

При злитті "Укрспецекспорта" з "Зовнішньоторговельною фірмою "Таско-Експорт", юридичну особу зберігає "Укрспецекспорт".

Про це в середу пише газета Комерсант із посиланням на розпорядження Кабміну.

Згідно із документом, "Укрспецекспорт" зберігає статус юридичної особи й профіль діяльності.

У зв'язку із цим Міністерству промислової політики разом з "Укрспецекспортом" у тримісячний строк доручено провести заходи, пов'язані з реорганізацією "Таско-Експорту". 

Директор " Таско-Експорту" Владимир Плечун позитивно оцінив нинішнє рішення уряду.

"Упорядкувалася ситуація, пов'язана з тим, що на одному ринку штовхалися кілька українських компаній. Не було чіткої координації дій. Колишня влада чомусь зіштовхувала нас чолами",- сказав він.

"На сьогоднішній день ми виконуємо постанову уряду й проти неї не заперечуємо", - зазначив він.

При цьому оцінити наслідки злиття підприємств Плечун утруднився.

"Складно сказати, добре або погано нам буде від цієї реорганізації, але я можу сказати одне: у нас буде чітка вертикаль команди, і розширяться наші можливості", - заявив Плечун.

Він не уточнив, про які саме можливості йдеться, відзначивши лише, що компанія, як і колись, буде спеціалізуватися на експорті-імпорті військових вибухових речовин, боєприпасів і їхніх елементів. 

Колишній генеральний директор "Укрспецекспорта" Сергій Бондарчук повідомив, що у свій час він теж намагався ініціювати перепідпорядкування " Таско-Експорту", але це вдалося через політичні розбіжності.

"Рішення уряду я оцінюю позитивно. Це дасть можливість Україні вести загальну цінову політику по всій номенклатурній лінійці спецпродукції",- вважає він. 

З 1999 року  "Таско-Експорт" займається експортом-імпортом військових вибухових речовин і боєприпасів.

Розбіжності між президентом і Кабінетом міністрів, що стосуються повноважень держкомпанії, почалися в 2007 році після того, як уряд з метою встановлення контролю над сферою військово-технічного співробітництва надав фірмі " Таско-Експорт" повноваження спецекспортера всіх видів озброєнь і військової техніки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News