Жванія незабаром одержить свою фракцію

Середа, 21 липня 2010, 13:06
 

Керівний орган Християнсько-демократичного союзу рекомендував членам партії увійти в створену Давидом Жванією депутатську групу "Право вибору".

За прогнозами Жванії, найближчим часом у ХДС увійдуть і інші депутати з "Права вибору", а сама група вже до місцевих виборів буде трансформована в парламентську фракцію ХДС, повідомляє Лігабізнесінформ.

Агентство нагадує, що ще в березні лідер партії Володимир Стретович від імені ХДС підписав угоду про створення ініційованого Юлією Тимошенко об'єднання опозиційних парламентських сил.

Християнсько-демократичний союз, за даними соцопитувань, не має значного партійного рейтингу.

У той же час, відповідно до нового закону про вибори, участь у кампанії заборонено блокам політичних партій. Таким чином, ХДС необхідно різко підсилювати свої позиції, тому що в іншому випадку йому загрожує зникнення з політичної сцени.

Співпраця зі Жванією, що потенційно може виступити потужним спонсором партії на місцевих виборах, вирішить частину проблем ХДС, пов'язану з "виживанням".

Заступник глави ХДС Марущенко на питання про можливу зміну глави партії невпевнено відповів, що зараз готуються зміни до статуту політичної сили. Така відповідь може свідчити про те, що відповідно до нової редакції Статуту в партії з'являться кілька співголів, одним із яких, можливо, стане Жванія.

"Таким чином, крім керівництва парламентською групою, він одержить ще і статус лідера партії, що збільшить його політичну вагу", - пише видання.

"До того ж, з переходом нардепів від ХДС на сторону Жванії, останній став ще на крок ближче до того, щоб зібрати заповітні 37 голосів у фракції НУНС і увести її до складу парламентської коаліції, витіснивши звідти Компартію", - йдеться в матеріалі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News