Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Репортери" прописали українській владі рецепт

Середа, 21 липня 2010, 15:05
 

"Репортери без кордонів" рекомендують українській владі поставитись до утисків свободи слова з серйозністю та ретельністю.

Про це йдеться в повідомленні "репортерів" за підсумками триденного перебування представників організації в Україні.

Вони закликають владу проконтролювати, щоб ті, хто застосував силу до журналістів телеканалу СТБ - Сергія Андрушка та Нового каналу -Сергія Кутракова, понесли відповідальність за свої дії.

Також, на думку "репортерів", потрібно упевнитись у виконанні норм закону, які стосуються свободи преси, особливо 171 статті кримінального кодексу про неможливість перешкоджання професійній діяльності журналіста.

Влада також має проконтролювати, щоб група по створенню громадського телебачення була незалежною від уряду.

Також, на переконання "репортерів" владі потрібно добитися, щоб система розподілу частот була прозорою, а питання їх розподілу для ТВі та 5 каналу розглядалося відкрито.

Влада також має гарантувати незалежність регуляторних органів з питань електронних медіа, особливо звертаючи увагу на призначення членів ради.

Також потрібно забезпечити швидкий доступ до публічної інформації як журналістам так і звичайним громадянам.

"Потрібно гарантувати прозорість розслідування вбивства Георгія Гонгадзе та щоб майбутній судовий процес був відкритим", - також зазначається в рекомендаціях.

"Репортери без кордонів готові зустрітися з представниками української влади, включаючи президента. Ми готові повернутися в Україну в будь-який час", - зазначається в повідомленні.

Цього разу представники "репортерів" зустрічалися з представниками національних та регіональних ЗМІ, організаціями, які виступають за свободу преси, представниками правлячої партії та опозиції, депутатами та представниками уряду.

Як відомо, президент Віктор Янукович та заступник глави адміністрації президента Ганна Герман не змогли зустрітися з представниками "репортерів" через відпустку.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування