Медведько розповів, що Пукач поки один

Четвер, 22 липня 2010, 14:16
 

У справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе є тільки один обвинувачуваний - екс-начальник департаменту зовнішнього спостереження Олексій Пукач.

Про це заявив генпрокурор Олександр Медведько на прес-конференції в четвер, передає Сегодня з посиланням на  Українські новини.

"По кримінальній справі про вбивство журналіста Гонгадзе під вартою у якості обвинувачуваного перебуває Пукач, з яким проводяться слідчі дії", - заявив Медведько.

"На даний момент у якості обвинувачуваного - Пукач, інших обвинувачуваних немає", - підкреслив він.

При цьому генпрокурор відмовився говорити про те, кого з вищих посадових осіб України Пукач назвав у якості причетних до даного вбивства.

"Давайте почекаємо завершення слідства - я не буду називати, кого він назвав", - підкреслив Медведько.

"Ми не ховаємо, якщо ми прийдемо до завершення, ми обов'язково скажемо, що в нас одна особа або їх кілька. Ми обов'язково скажемо, що завершено досудове слідство за обвинуваченням Пукача, або ще інших осіб і розпочато ознайомлення з матеріалами справи", - сказав він.

Медведько підкреслив, що Генпрокуратура не приховує ніякої інформації й після завершення слідства вона буде обов'язково оприлюднена.

Генпрокурор також нагадав, що він неодноразово заявляв, що слідство у даній справі буде завершено не пізніше серпня. "Я говорив неодноразово, що ми будемо закінчувати слідство в липні-серпні місяці", - сказав він.

Медведько також повідомив, що в рамках слідства встановлена частина осіб, які допомагали Пукачу переховуватися від слідства. За його словами, питання про їхнє притягнення до кримінальної відповідальності також буде вирішений після завершення слідства.

Раніше повідомлялося, що в справі про замовників убивства журналіста були проведені очні ставки між Пукачем і деякими представниками українського естеблішмента.

У свою чергу керівник слідчої групи з розслідування справи про вбивство журналіста Олександр Харченко заявив, що за результатами розслідування справи Гонгадзе покарання може понести не тільки Пукач, а й "хтось з українських високопосадовців".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування