На дружину Зварича тиснуть через газ Фірташа

Четвер, 22 липня 2010, 16:46

Народний депутат від НУ-НС Роман Зварич заявляє, що Служба безпеки України чинить "шалений тиск" на нього та його дружину.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Зварич повідомив у четвер на прес-конференції у Києві.

"На мене здійснюється шалений тиск. Цей тиск здійснюється практично з квітня цього року. Він здійснюється не на мене напряму, а на мою дружину і на компанію, яку вона очолює, - ця компанія називається "Українські національні інформаційні системи", - заявив він.

За словами Зварича, з квітня СБУ проводить різні перевірки діяльності компанії.

"Цей тиск після того як я став головою ТСК (Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо рішення Стокгольмського арбітражного суду), значно посилився", - заявив депутат.

"Мета одна - щоб Тимчасова слідча комісія - я так для себе роблю висновок, і певними натяками мені вже давали про це зрозуміти - зробила висновок про те, що Україна, український уряд зобов'язані повернути "РосУкрЕнерго" цей газ, або заплатити відповідні кошти", - сказав народний депутат і наголосив, що цього не буде.

"І не буде, тому що Зварич раптом не стане "тушкою", - додав він.

За словами депутата, сьогодні про ці події він повідомить іноземним дипломатичним представництвам, а також міжнародним організаціям, зокрема Парламентській Асамблеї Ради Європи.

8 червня Арбітражний інститут Стокгольмської торгової палати зобов`язав НАК "Нафтогаз України" повернути RosUkrEnergo 11 млрд. куб. м газу і надати додатковий обсяг газу у розмірі 1,1 млрд. куб. м як неустойку за порушення умов контракту.

1 липня Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію з розслідування наслідків рішення Стокгольмського арбітражу.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...