У Дніпропетровську заборонили пікетувати Кирила

П'ятниця, 23 липня 2010, 15:53

Дніпропетровський окружний апеляційний суд заборонив облорганізації Української народної партії проводити пікет під час візиту патріарха Кирила до міста.

Про це сказав "Інтерфакс-Україна" начальник управління внутрішньої політики Дніпропетровської міськради Володимир Михайлишин.

За його словами, заявка про проведення пікету по шляху проходження містом Кирила дійсно надійшла до виконкому міської ради.

Передбачалося, що пікети будуть виставлені в аеропорту, у Севастопольському парку і у парку Шевченка, в тих місцях, хто буде найбільше скупчення людей.
"Візит пов'язаний з деякими труднощами, оскільки існують певні норми з охорони особи. І передбачити, що це буде за пікет важко. Але головне навіть не це. Заявка не відповідає положенню "Про проведення масових заходів", тому виконком і звернувся до суду", - сказав Михайлишин.

На думку голови обласної організації УНП Анатолія Сокоринського, рішення про заборону проведення пікету в 3 заявлених місцях є антидемократичним і незаконним.

"Не дивлячись на рішення суду, пікет відбудеться. Людей повідомили, і вони приїдуть. Пікет пройде, я як організатор отримаю своє. Це все ми вже проходили за Кучми", - сказав Сокоринський.

Він вважає, що даний візит Кирила є політичним.

"Це ні що інше, як втручанням у справи Української православної церкви, а це - не припустимо. У нас є свій патріарх, розпочато об'єднання церков і не треба цьому заважати. Ці тези будуть на наших плакатах і про них ми будемо говорити Кирилу", - сказав Сокоринський.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News