У справі про викрадення студентки ІМВ з'явилися нові версії

Субота, 24 липня 2010, 10:49
 

У справі про викрадення студентки Київського інституту міжнародних відносин 22-річної Ірини Лазаренко з'явилися нові подробиці.

Про це в суботу пише газета Сегодня з посиланням на джерела у МВС.

За їхніми словами, зараз висунуто кілька версій, але жодна з них на 100% поки не підтверджена.

Батько викраденої студентки екс-заступник голови Фонду держмайна Сергій Лазаренко на контакт із слідством іде неохоче. І категорично заперечує, що Ірину викрали через його борги.

"Дівчину могли викрасти заради викупу, але "угода" не відбулася до цього часу через те, що студентку могли, наприклад, невдало вдарити й вона загинула", - розповів співрозмовник у МВС. Офіційне керівництво МВС говорить, що сподівається на те, що Ірина жива.

"Після цього зловмисники "лягли на дно" і можуть про себе взагалі не сповіщати", - додав співрозмовник.

Він також розповів, що наприкінці червня одному з родичів викраденої дівчини прийшли два SMS "Коли будеш платити?".

Більше жодних сигналів від викрадачів. "Номер, з якого були послані ці повідомлення, дотепер перевіряється", - сказав співрозмовник. За його словами, крім версії про викуп є ще кілька, одна з них  квартира.

"У столичному главку дотепер актуальна версія про викрадення через квартиру. Справу забрав центральний апарат МВС, тому ми далі не розслідували", - розповіли правоохоронці в київському главку міліції.

"Але коли вона перебувала в нас, то спливли факти про сімейні розбіжності через дорогу квартиру в Києві, яку родичі хотіли забрати в Сергія Лазаренка. Не виключено, що викраденням Ірини хтось хотів вплинути на його рішення", - відзначив співрозмовники.

Ще одна нова версія, яку перевіряють правоохоронці - інсценування. "Ми розглядаємо й таку версію, що дівчина могла виїхати на літо, а восени з'явиться. А викраденням "легалізувала" своє зникнення", - сказали оперативники.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування