Цушко вчить СПУ не гнутися й "танцювати дівчину"

Субота, 24 липня 2010, 14:52
 

Міністр економіки, кандидат на посаду глави СПУ Василь Цушко заявляє, що партія не повинна йти в опозицію.

Про це він заявив на з'їзді перед голосуванням за його кандидатуру.

"Я категорично проти опозиційності", - заявив він

"Я 10 років був в опозиції з 1994 року по 2004... Я жодного разу не гнувся й раджу, щоб у  партії був той же підхід - не можна гнутися, тому що тебе потім ставлять у позу. А якщо не гнешся, тоді нормально", - заявив він.

"А в 2005 році я на три місяці став губернатором. Якщо чесно, я за ці три місяці зробив більше, ніж за 10 років в опозиції", - підкреслив він.

"Виходить, партнерство заради творення з будь-якою партією, владою й на виборах не відволікатися на те, щоб критикувати", - додав Цушко.

Він також заявив, що партія має покаятися за те, що в 2004 році підтримала Віктора Ющенка на виборах президента.

"Але був такий момент, а вилилося все в 5 років", - сказав він.

У той же час він обурився тим, що його однопартійці критикували діяльність президента Віктора Януковича.

Цушко також підкреслив, що у випадку обрання його главою партії, він не відмовиться від поста міністра економіки. "Але я хотів би , щоб за мене голосували не як за міністра економіки", - при цьому зауважив він.

Він також розповів, що розмовляв на цю тему з Януковичем, і президент сказав йому, що не заперечує проти того, щоб він очолив СПУ, підкресливши, що "це - твоє право". 

Водночас Цушко заявив однопартійцям, що, будучи лідером СПУ, на посаді міністра економіки підписуватиме рішення, що не відповідають програмі партії.

Також Цушко заявив, що партія має відмовитися від практики фінансування олігархами. "Хто платить за музику, той дівчину й танцює. Ніхто цей постулат ще не скасовував", - заявив він і запропонував, щоб кожний член партії робив внесок по 50 гривень на місяць.

Після промови Цушка глава партії Олександр Мороз закликав підтримати його кандидатуру. Однак після оголошення й першої, й іншої перерви він підходив і розмовляв з Валентиною Семенюк-Самсоненко, яка зняла свою кандидатуру з посади глави партії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування