Путін прокотився на триколісному мотоциклі й заговорив українською

Субота, 24 липня 2010, 16:21
 

Прем'єр РФ Володимир Путін приїхав на триколісному мотоциклі поспілкуватися з учасниками XIV Міжнародного байк-шоу під Севастополем.

Путін керував трайком з автоматичною коробкою передач "Харлей Девідсон" модифікації "Леман", що був прикрашений російським і українським прапорами.

"Байк - найдемократичніший вид транспорту", - заявив прем'єр, пояснивши, що цей вид транспорту дає "солодке почуття свободи".

"Є навіть такі наворочені машини, такі наорочені залізяки, як, наприклад, на якій я сьогодні прикотив", - поділився своїми враженнями від поїздки глава російського уряду.

"Ви приїхали сюди, тому що ви - вільні люди, можете приїхати куди захочете, і те, що тут зібралася величезна кількість людей з різних країн Європи, дуже символічно. Це говорить про те, що ми вже в єдиному просторі й можемо жити, як говорив Маяковський, "єдиним людським гуртожитком".

Путін виступав зі сцени, побудованої у вигляді підводного човна. Байк-шоу, створене Всеросійською молодіжною організацією байкерів "Нічні вовки", цього року присвячене Чорноморському флоту й 65-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Про особливості шоу й просто зустрічі байкерів Путіну розповідав лідер "Нічних вовків" "Хірург" Олександр Залдостанов.

Прем'єр вирішив особисто подивитися на деяких улюбленців на шоу. Просто поспілкуватися з Путіним захотіли байкери. Прем'єр поставив свій підпис на декількох десятках фірмових байкерівських листівках, на сидінні одного з мотоциклів і навіть на чеській купюрі, привезеній байкером із Праги.

Одержати автограф захотіли й подруги байкерів, одна з яких наполегливо просила прем'єра розписатися в неї на руці. Чемно відмовившись, Путін поцілував їй руку.

Завершуючи бесіду, Путін попросив байкерів не гнатися за вітром: "Скажемо ні безбашенній їзді". "Хай живе байк", - побажав байкерам прем'єр українською.

Путін залишив шоу на чолі байкерської колони, яка відправилася на показовий мотопробіг по автомобільному кільцю Севастополя.

Інтерфакс, відео "Вести"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування