Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров сам розбереться з міністром, на якого наїжджають

Вівторок, 27 липня 2010, 14:30
 

Прем'єр Микола Азаров вважає, що критика на адресу міністра охорони здоров'я  Зіновія Митника пов'язана з його спробами навести порядок у галузі.

Такий висновок можна зробити зі слів Азарова на прес-конференції в Києві.  

У вівторок журналісти нагадали прем'єру про критику на адресу міністра, як з боку фармацевтів, так і депутатів Партії регіонів, і запитали, чи не загрожує йому відставка.

"Той, хто намагається щось зробити, зазнає масованої критики і наїздів. Тому що наступає комусь на матеріальні інтереси. А матеріальні інтереси в медицині - дуже великі", - заявив у відповідь прем'єр.

Азаров відзначив, що при вступі на посаду дав завдання Митнику, щоб той навів порядок в аптеках, щоб в аптеках продавали "не крейду замість антибіотиків, а нормальні ліки".

Другим завданням була стабілізація цін на українські ліки.

"Розберись, хто, по яких схемах завищує вартість ліків, і всі ці структури повинні бути відсторонені від розподілу бюджетних грошей", - процитував свої слова прем'єр.

"Цього року ніхто ще нічого толком не одержав, а вже пішли публікації, де Митника обвинувачували у всіх смертних гріхах. Це мене відразу насторожило", - заявив Азаров.

Він згадав старий анекдот, коли більш високий начальник запитує в дрібного: "Слухай, щось на тебе скарг давно не надходило".

"Керувати - це наступати на чиїсь інтереси, особливо в нашому наскрізь корупційному суспільстві", - заявив прем'єр.

За словами Азарова, долю міністра визначить те, як він справляється з поставленими завданнями, а не скарги.

"А з тими сигналами ми розберемося", - додав Азаров, відзначивши, що по кожному такому випадку в Кабміні створюється комісія.  

Азаров також заявив, що "бажання навести порядок викликає опір людей, що володіють ресурсами, для яких не складає проблему замовити статтю завгодно, оплатити роботу будь-якого журналіста, будь-який сюжет".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: