Головред газети Ахметова думає, що проти них ведуть кампанію

Середа, 28 липня 2010, 10:46
Головний редактор газети "Сегодня" Ігор Гужва вважає, що проти видання ведеться організована кампанія.
 
Про це він сказав в інтерв'ю Телекритиці, коментуючи скандал навколо газети.

"Ми, звичайно, обговорюємо ситуацію, що склалася. І думки, які я чую від колег, це те, що проти газети йде кампанія. Але це буде випробуванням для нашої команди, після якого вона тільки зміцниться", - сказав Гужва.
 
На питання, чи вважає він, що його "замовили", Гужва відповів: "Я не хотів би говорити слова "замовили" до того, поки я не встановлю, хто є замовником".

Гужва також спростував звинувачення своїх колишніх співробітників у тому, що він переписує матеріали, спотворюючи їхню суть.

"Якщо б я переписував всі тексти, то, напевно, я б у редакції працював один. Можливо, це тішить моє самолюбство, що мою особу так масштабно подали, але газету робить команда", - сказав він.

На думку Гужви, "кожен журналіст повинен розуміти важливість тих чи інших приводів, шукати інформацію, розробляти теми".

"Ми повинні бути креативними, тому що коли йде величезний потік безкоштовної інформації в інтернеті, з телеканалів, по радіо, газета може вижити тільки перетворившись на якусь подобу щоденного часопису, щоб кожен день, купуючи газету, читач дивувався: "Ось це вони дали! Ось це вони придумали!", - сказав він.
"Авторитарний я чи ліберальний керівник - з цього приводу, знаєте, є багато різних думок. Але те, що я демократичний, це очевидно. Кожен журналіст може до мене в будь-який час зайти і запитати. Я всіх вислуховую і намагаюся вирішити проблеми. Весь наш бізнес будується на довірі", - додав Гужва.

Коментуючи свій конфлікт з журналістом Олександром Чаленком, Гужва зазначив, що до нього "були серйозні питання щодо його поведінки в політичних ток-шоу".

"Питання це було пов'язане з тим, що він явно демонстрував свої політичні симпатії і антипатії в різкій, категоричній формі: то він з кимось обнімався, то він з кимось лаявся", - сказав він.

"Ми себе позиціонуємо як видання збалансоване, об'єктивне. Ми не підтримуємо якихось окремих політиків. Цим і були викликані мої розмови з Чаленком, що його поведінка на користь газети не йде. Днями ми з ним ще раз переговорили з цього приводу і прийшли до висновку, що ми зможемо вирішити цю проблему без звільнення", - додав Гужва.
 
На питання, чи правда, що він збирався звільнити Чаленка за те, що той в ефірі назвав "Сегодня" газетою Ріната Ахметова, Гужва відповів:

"Насправді з приводу Ахметова, це був лише один штрих до описаної вище ситуації. Якщо згадати ефірну цитату, то там було сказано, що власник нашої газети - це Рінат Ахметов, депутат від Партії регіонів, а нас не беруть в пул президента. Підтекст міг читатися такий: ми ж газета Партії регіонів, газета влади, а ви, влада, нас у пул не берете".
 
На питання, як це могло стати приводом для звільнення, Гужва відповів: "Це була одна з розмов на одну й ту ж тему, їх було декілька, ця, може, була останньою".

"Ми зараз працюємо над тим, щоб наша газета не асоціювалася ні з якою політичною силою. Це наше завдання, і ми його вирішуємо", - сказав також він.
 
Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування