У Могильова кажуть, що не блокували прочан

Середа, 28 липня 2010, 14:21

У міліції заперечують заборону в'їзду до Києва паломникам деяких конфесій.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби МВС.

"Заяви представників окремих конфесій щодо начебто вибіркової заборони в'їзду паломників до місць святкування Дня Хрещення Київської Русі не відповідають дійсності та носять провокативний характер", - сказано у ньому.

У МВС підкреслили, що працівники міліції "мають достатньо сил та засобів, аби не допустити протистояння громадян та порушень громадського порядку під час одного з найзначущих свят Православного світу".

За даними МВС, жодних фактів надмірного скупчення парафіян, які б могли привести до травмування людей, при русі до київських святинь не допущено.

Охорону громадського порядку під час цих масових заходів забезпечують 1700 правоохоронців столичного гарнізону міліції та внутрішніх військ МВС України.

Як відомо, раніше прес-служба Української православної церкви Київського патріархату повідомляла, що ДАІ не пропускає паломників із Західної України на святкування Хрещення Київської Русі-України.

Крім того, Одеська ініціативна група "Оновлена країна" повідомляє, що одеське ДАІ не пустило прихожан Одесько-Балтської єпархії УПЦ КП до Києва на святкування Хрещення Русі.

Зокрема, прихожанка православної церкви Київського патріархату Оксана Строгонова повідомила, що окрім патрульних машин рух їхнього автобусу блокували й "vip-автомобілі", в яких сиділи полковник та підполковник міліції, "які фактично не виходячи з автівок керували цим процесом".

"Я навіть записала номера машин - це був ландкрузер з номером ВН 0908ВН та мерседес з номером 82470 ОК чорних кольорів", - сказала вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування