БЮТ підкинув депутатам утопічну ідею – попрацювати на канікулах

Середа, 28 липня 2010, 16:33

БЮТ ініціюватиме проведення позачергової сесії, заявляє віце-спікер Микола Томенко.

Він не виключив ініціювання позачергової сесії у 20-х числах серпня, але за умови консенсусу всіх фракцій парламенту щодо внесення змін до закону про місцеві вибори.

"Ми на політичному рівні проведемо консультації з усіма фракціями, які представлені у парламенті і, можливо, у кінці серпня проведемо позачергову сесію", - сказав Томенко, повідомляє його прес-служба.

У разі, якщо позачергову сесію скликано не буде, БЮТ вноситиме пропозицію, щоб депутати відразу після відкриття сесії 7 вересня першим питанням проголосували за внесення змін до цього закону.

"Такий шлях можливий за умови, якщо до 7 вересня ми матимемо на політичному, правовому і експертному рівні погодження всіх змін,  тоді не буде конфлікту у сесійній залі", - заявив Томенко. 

Вже зараз, за його словами, БЮТ ініціює створення робочої групи Верховної Ради з питань підготовки змін до закону про місцеві вибори.

Томенко звернувся до всіх фракцій із пропозицією делегувати своїх представників до складу такої робочої групи та невідкладно розпочати роботу над розробкою змін.

За його словами, терміновий характер внесення змін до зазначеного закону пов'язаний зі стартом виборчої кампанії 11 вересня, "тому зміни мають бути розроблені, погоджені, проголосовані парламентом та підписані президентом за день до дати початку виборів".

За словами Томенка, БЮТ наполягає на врегулюванні таких норм закону, як: застереження прав всіх громадян у голосуванні і формуванні комісій; ліквідація норми про 365 днів для нових політичних сил; ліквідація норми про виключне висунення від партій всіх, хто балотується, передовсім на посаду міських голів; зрозуміла процедура формування округів при обранні до районних та обласних рад.

Також БЮТ домагатиметься виключення норми про непроведення виборів 31 жовтня у місті Києві, "де формально при владі Партія Регіонів", та до Тернопільської обласної ради, "де немає жодного депутата від БЮТ".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування