Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Азарова запропонували депутатам повернути пеню

Середа, 28 липня 2010, 17:29
Кабмін пропонує з 1 січня 2011 року нараховувати пеню за несвоєчасну оплату житлово-комунальних послуг.

Відповідний законопроект зареєстрований у парламенті, повідомляє сайт Верховної Ради.

"Через незастосування санкцій до населення за несплату послуг підприємства житлово-комунального комплексу не мають можливості вживати дієвих заходів, спрямованих на зменшення заборгованості населення за спожиті послуги та, у свою чергу, зменшити власні борги за спожиті енергоносії", - йдеться у пояснювальній записці до документу.

У документі зазначається, що загальна сума дебіторської заборгованості підприємств галузі за січень-березень 2010 року збільшилась на 2,6 мільярдів гривень і станом на
1 квітня 2010 складала 13,6 мільярдів гривень.

"За даними Держкомстату, заборгованість населення з оплати житлово-комунальних послуг станом на 1 березня 2010 року становила 12,3 мільярдів гривень", - наголосили в уряді.

У документі йдеться, що основними причинами такої ситуації є відсутність механізму примусового стягнення заборгованості, малоефективні заходи впливу на неплатників.

Також законопроектом визначається, що нарахування та стягнення пені за несвоєчасне внесення плати за житлово-комунальні послуги здійснюватиметься на суму заборгованості, яка утворилася з 1 січня 2011 року.

"Прийняття законопроекту дозволить вжити дієвих заходів до неплатників спожитих житлово-комунальних послуг, створити умови для сталої та ефективної роботи та розвитку галузі", - вважають у Кабміні.

Як відомо, раніше Кабмін скасував постанову уряду Юлії Тимошенко, якою заборонялося підвищення цін на газ в 2010 році.

13 липня Національна комісія регулювання електроенергетики збільшила з 1 серпня 2010 на 50% відпускні ціни на природний газ для населення і ціну газу для підприємств теплоенергетики, що забезпечують опалення та гаряче водопостачання населення.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування