Коаліція не проти підправити правила гри перед виборами

Четвер, 29 липня 2010, 08:50

Члени коаліції згодні внести зміни до закону про місцеві вибори до початку виборчого процесу.

Про це пише Комерсант-Україна.

"Труднощі для проведення виборів у законі закладено, тому, очевидно, є вірогідність того, що будуть внесені зміни", - заявив "регіонал" Олександр Чорноморов.

Він позитивно оцінив пропозицію віце-спікера Миколи Томенка про створення робочої групи з вироблення змін до закону про місцеві вибори.

"Поза сумнівом, потрібно буде виправити технічні помилки, які заважають виборчому процесу, і внести деякі доповнення. Що ж до концептуальних речей, то сумніваюся, що вони будуть змінені", - сказав депутат.

При цьому Чорноморов скептично поставився до ідеї проведення позачергової сесії Ради.

"Зараз говорити про позачергову сесію - все одно що бити в дзвін чи в рельсу. Закон можна буде змінити 7 вересня - до виборів встигнемо", - сказав він.

Представники блоку Литвина теж вважають за необхідне змінити деякі норми закону.

"Коли Центрвиборчком почне займатися виборами, то зіткнеться з багатьма законодавчими колізіями, які необхідно буде негайно врегулювати, щоб не порушувати закони і Конституцію", - сказав Сергій Гриневецький.

"А ті зауваження, які зараз несподівано спливають, блок Литвина подавав з самого початку у вигляді пропозицій, але інша справа, що їх ніхто не врахував", - додав він.

У Компартії вважають, що в закон варто вносити зміни тільки технічного характеру.

"Політичні проблеми нового закону вирішені, і це показало голосування в Раді. А якщо з'являться технічні питання, то їх можна буде обговорювати і вносити зміни - ми не проти", - заявив голова фракції КПУ Петро Симоненко.

Як відомо, БЮТ ініціює створення в парламенті робочої групи з внесення змін до закону про місцеві вибори, підписаного президентом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News