Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справу "журналісти проти Хорошковського" перенесли

Четвер, 29 липня 2010, 11:48
Суд переніс на 5 серпня слухання за позовом каналу "TBi" про визнання незаконним призначення Валерія Хорошковського членом Вищої ради юстиції.

Як відомо, "TBi" подала позов до президента Віктора Януковича про визнання незаконним його указу від 31 травня 2010 про призначення членом ВРЮ Хорошковського.

У ході засідання суду представник телеканалу Юрій Крайняк зазначив, що "за відсутності відповідача справу розглядати неможливо", повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, клопотання про розгляд справи підписала представник адміністрації президента Олена Лукаш, проте адміністрація президента "не є учасником у даній справі і адміністрація президента не має повноважень представляти".

Крайняк заявив, що необхідно уточнити повноваження Лукаш, яка підписала клопотання, розглядати справу без представника відповідача. На його думку, представляти президента може Міністерство юстиції, але не адміністрація президента.

Крім того, прес-служба "ТВі" повідомила, що суд заборонив журналістам знімати відкрите судове засідання.

У повідомленні наголошується, що Кодекс адміністративного судочинства вказує, що "особи, присутні в залі судового засідання, можуть використовувати портативні аудіотехнічні засоби".

"Проведення в залі судового засідання фото- і кінозйомки, відео-, звукозапису із застосуванням стаціонарної апаратури, а також трансляції судового засідання по радіо і телебаченню допускаються на підставі ухвали суду за наявності згоди осiб, що беруть участь у справі, крім тих, які є суб'єктами владних повноважень", - зазначила прес-служба.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: