Україна більше не винна росіянам півмільярда гривень. "Луганськтепловоз" зависнув у повітрі

Четвер, 29 липня 2010, 14:27

Фонд держмайна не повинен виплачувати російській компанії "Брянський машзавод" доларовий еквівалент суми, заплаченої в 2007 році при приватизації "Луганськтепловозу".

Це випливає з рішення Вищого господарського суду, винесеного в середу, про яке стало відомо "Українській правді".

Таким чином, Вищий господарський суд за зверненням Фонду держмайна скасував постанову Господарського суду Києва від 1 квітня 2010 року і направив справу на повторний розгляд.

Як відомо, за тим рішенням Господарського суду Україна мала повернути "Брянському машзаводу" не 292,5 мільйони гривень, а еквівалент 58 мільйонів доларів, що на даний час становить понад 450 мільйонів.

І саме на рішення Господарського суду Києва від 1 квітня, яке тепер скасовано, посилався Кабмін у своїй постанові від 21 липня, де доручав Фонду держмайна укласти мирову з росіянами, які при повторній приватизації "Луганськтепловозу" в червні 2010-го купили завод за 410 мільйонів гривень.

Таким чином, у постанові Кабміну від 21 липня тепер міститься посилання на рішення суду, яке не має законної сили.

У Фонді держмайна "Українській правді" поки не коментують, як бути в такій ситуації, коли доручення уряду суперечить обставинам на поточний момент.

За договором купівлі-продажу "Луганськтепловозу" від 29 червня 2010 року, "Брянський машзавод" мав протягом місяця перерахувати першу половину з 410 мільйонів гривень вартості заводу при повторній приватизації.

Місячний термін минув, і, за даними "Української правди", росіяни не внесли першу половину вартості підприємства, таким чином порушивши умови договору купівлі-продажу.

Росіяни гроші не платили, сподіваючись провести взаємозалік зобов'язань, як це і передбачала постанова уряду.

Однак тепер, після рішення Вищого господарського суду за середу, Україна більше не винна "Брянському машзаводу" 450 мільйонів гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...