Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Балоги напали на нові правила від депутатів

Четвер, 29 липня 2010, 14:35
 

У партії "Єдиний центр" критикують закон про місцеві вибори і сподіваються, що парламент внесе технічні правки до цього документу.

Про це заявив член партії "Єдиний центр" Ігор Попов на прес-конференції в четвер.

Він підкреслив, що в законі про вибори депутатів місцевих рад, Верховної Ради АР Крим, а також сільських, селищних і міських голів є дві групи проблем: політичні й технічні.

"Закон політичний і не відповідає громадському запиту", - вважає він.

За словами Попова, мова йде про заборону участі у місцевих виборах блокам, про заборону самовисування на посаду мера, сільського, селищного голови.

Він також зазначив, що негативно на процес місцевих виборів вплине норма про те, що партії, зареєстровані менше ніж за рік до дня виборів, не можуть брати участь у місцевих виборах.

До другої, технічної групи проблем, Попов відніс скорочення строків виборчої кампанії. Він також підкреслив: "Зараз мажоритарні кандидати не знають від якого округу їм йти ...- округи наріжуть за місяць до виборів, вже після старту компанії".

"Організаційно ці вибори будуть дуже складні і важкі", - прогнозує Попов.

Він зазначив, що скорочення термінів виборчої кампанії не дасть виборцям можливості нормально ознайомитися зі списками, а виборчим комісіям - звірити і підготувати такі списки до дня голосування.

Політик також вважає, що до кінця не прописана процедура висунення членів територіальних виборчих комісій. Наприклад, за його словами, блок "Наша Україна - Народна самооборона" матиме ділити квоту в територіальних виборчих комісіях між політичними партіями, що до нього входять. "Як це буде відбуватися - не зрозуміло", - сказав Попов.

Він підкреслив, що вже зараз з'явилися повідомлення про те, що депутати в тому числі і члени коаліції, "усвідомили глибину цих технічних проблем і готові внести правки".

"Я думаю, що внести технічні правки є шанс", - вважає Попов.

За його словами, якщо закон не поміняють на позачерговій сесії, то буде можливість зробити це на черговій сесії у вересні.

"Проте внести політичні правки - немає політичної волі, і тому ключові моменти залишаються ті ж самі", - резюмував Попов.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування