Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Побитий охороною Януковича журналіст оскаржив дії прокуратури

Четвер, 29 липня 2010, 16:51
 

Кореспондент СТБ Сергій Андрушко подав скаргу до прокуратури Києва на відмову райпрокуратури порушити кримінальну справу за перешкоджання йому виконувати професійні обов'язки.

Про це в четвер повідомляє рух Стоп Цензурі.

"Моя мета - не мій конкретний випадок. Має бути прецедент в Україні щодо статті "Протидія журналістській діяльності". Ця кримінальна стаття існує, але не було ще жодного випадку, коли б через неї  когось притягували до відповідальності", - заявив Андрушко.

"Через це у багатьох  людей, особливо причетних до певних владних повноважень, існує припущення, що можна робити все, що завгодно, й ніякого покарання не буде. Я хочу спростувати цю тезу", - вважає він.

В повідомленні нагадується, що у рішенні прокуратури Голосіївського району про відмову порушити кримінальну справу щодо умисного перешкоджання професійній діяльності журналіста  зазначено, що Андрушком "не було надано оформлену належним чином перепустку, яка б дозволяла прохід та зйомку президента".

"В природі не існує такої перепустки. Існує акредитація, де стоїть моє прізвище, з підписом керівника УДО, що я був акредитований. Саме це й заявлено в скарзі", - заявив Андрушко.

Окрім цього, в оскарженні наголошується, що прокуратурою Голосіївського району не було отримано пояснень від усіх осіб, причетних до інциденту.

Районна прокуратура направила запит на адресу УДО щодо забезпечення явки військовослужбовців, які брали участь в інциденті, але такі особи так і не з'явились до прокуратури.

Щодо постанови Голосіївською прокуратури про відсутність в діях працівників УДО складу злочину й, відповідно, відмові в порушенні кримінальної справи в оскаржені зазначено, що це незаконно, адже не було встановлено "конкретних осіб, які спричинили заявникові тілесні ушкодження".

В останньому пункті скарги зауважено, що районні прокурори не в повному обсязі перевірили обставини інциденту.

В оскаржуваній постанові наголошується, що співробітники УДО,  забезпечуючи охорону президента, затримали кореспондента Андрушка. Якщо це затримання, то воно не було належним чином задокументовано, тобто не було складено відповідний протокол.

Проте, посилаючись на факт затримання, прокуратурою не було зазначено, на підставі чого було воно було здійснено - йдеться в скарзі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування