Арфуш: Перший національний має підтримувати і захищати владу

П'ятниця, 30 липня 2010, 13:18

Заступник президента НТКУ Валід Арфуш вважає, що Перший національний має висвітлювати діяльність влади лише у позитивному ключі.

"Зараз багато йде розмов про громадське телебачення, кажуть, що Перший канал не повинен бути пов`язаний з владою... Та я вважаю, що Перший національний обов'язково повинен бути провладним", - заявив він в інтерв'ю УНІАН.

"Вважаю, що в кожній країні повинен бути такий канал. Яка б влада не була, завжди знайдеться канал, який її критикуватиме. А Перший національний має завжди висвітлювати роботу влади, доносите лише позитивну інформацію до глядачів. Тоді люди нехай самі судять, чи справді все так, як кажуть на каналі", - додав Арфуш.

На його думку, Перший національний "має підтримувати владу, а влада повинна знати, що Перший національний завжди її захищатиме".

"Робота Першого передусім - не критикувати владу. Показати, що хороше, бо не буває такого, що у владі все погане", - заявив Арфуш.

Він також висловив думку, що в Україні немає цензури, а "є лише інтереси олігархів - власників телеканалів, які самі собі випрацьовують правила поведінки на каналі".

"Я переконаний, що в них цих правил ніхто не вимагав. Вони самі це роблять про всяк випадок, аби, наприклад, якщо купуватимуть якийсь заводик, щоб їм продали його дешевше", - сказав Арфуш.

Він також образився на висловлювання керівника організації "Репортери без кордонів", який нещодавно приїжджав в Україну.

"Головний його месидж був, що "всіма каналами України керує голова СБУ". Мене особисто таке висловлювання образило, бо мною не керує СБУ. Я працюю вільно, роблю все, що мені хочеться. Жодного разу мені не телефонував якийсь агент з СБУ зі вказівками, що мені робити", - зазначив Арфуш.

Він також заявив, що відмовив керівнику "Репортерів" у зустрічі, тому що "не бачив сенсу".

"У нього наперед було заготовлено, що мені сказати... Я його запитав, чому він не розказав на своїй прес-конференції в УНІАН, як охоронець президента Саркозі вдарив у обличчя кореспондента каналу "Франс труа" і вилучив матеріали. Кореспондент просто зняв за містом, як один житель сварив Саркозі, що той погано працює", - сказав Арфуш.

"Саркозі взагалі собі може дозволити "попросити" звільнити двох ведучих, які постійно критикували владу. Їх вигнали буквально наступного дня. Тобто є випадки набагато неприємніші, ніж в Україні", - додав він.

При цьому Арфуш визнав, що інцидент з журналістом СТБ Сергієм Андрушком "неприємний, але якщо подивитися на відео, то можна зрозуміти, чому так відбулося".

Він також сказав, що не розуміє "такої розкішної цікавості до України" з боку "Репортерів".

"Чого ви, наприклад, не поїдете в Росію? "Путін нас не пустить", - каже він. Ну ось, вони приїхали сюди, їм ніхто нічого не забороняв, і ще критикують...", - обурився Арфуш.

Українська правда  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...