Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Патріарх Москви зібрався їздити до України як на роботу

П'ятниця, 30 липня 2010, 15:15
Візити патріарха Кирила до України матимуть регулярний характер.

Про це повідомив глава синодного Відділу зовнішніх церковних зв`язків Російської православної церкви митрополит Волоколамський Іларіон на прес-конференції в Москві.

"Щодо регулярності візитів патріарха - думаю, що щороку святійший патріарх приїжджатиме до України на кілька днів у липні з тим, щоб бути присутнім в Києві у День пам`яті Святого рівноапостольного князя Володимира і щоб при цьому відвідувати дві чи три єпархії", - сказав Іларіон.

Він нагадав, що цього року Кирил відвідав Дніпропетровську і Одеську єпархії, а наступного року відвідає інші єпархії.

Крім того, за словами Іларіона, московський патріарх відвідуватиме Україну у зв`язку з тими чи іншими подіями.

Зокрема, він припустив, що найближчим приводом для візиту Кирила буде 75-річчя предстоятеля Української православної церкви митрополита Київського і всієї України Володимира, яке відзначатиметься 23 листопада.

"Важливою і трагічною подією в історії будуть 25-ті роковини Чорнобильської катастрофи у квітні 2011 року. Думаю, святійший патріарх також висловить бажання поїхати до України у зв`язку з цією датою", - сказав митрополит.

Іларіон нагадав, що цього тижня закінчився третій візит Кирила до України, і висловив сподівання, що його візити перестануть бути екстраординарними подіями.

"Вони (візити) завжди привертатимуть увагу людей, преси, однак не повинно бути жодного хворого ажіотажу навколо цих візитів", - сказав він.

Іларіон додав, що однієї з головних тем візиту Кирила до України було подолання розколу між православними церквами, який існує більш як 20 років.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...