Генпрокуратура: німецький експерт втручався в справи України

П'ятниця, 30 липня 2010, 16:18
Керівник українського Фонду Конрада Аденауера Ніко Ланге втручався у справи, які входять до внутрішньої компетенції України.

Такий висновок можна зробити з висновків Генпрокуратури за результатами перевірки, яка була проведена за зверненням Леоніда Кравчука, повідомляє прес-служба ГПУ.

"Державною прикордонною службою виконувалося доручення Служби безпеки України, прийняте на підставі положень закону "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства", - йдеться у повідомленні.

У Генпрокуратурі зазначили, що це було зроблено "у зв'язку з порушенням ним (Ланге) норми "Декларації про принципи міжнародного права, що стосуються дружніх відносин та співробітництва між державами відповідно до Статуту ООН"..., що полягає в обов'язку іноземних громадян не втручатися у справи, які входять до внутрішньої компетенції іншої держави".

"Подальше рішення про скасування заборони в'їзду Ланге прийнято у зв'язку з локалізацією негативних чинників, що могли вплинути на державну безпеку країни внаслідок діяльності цієї особи", - зазначається у повідомленні.

"Таким чином, жодних негативних міжнародних наслідків для України не відбулося, оскільки, як зазначено у відповідній заяві глави МЗС ФРН Ґідо Вестервелле, у Берліні вважають інцидент з Ланге вичерпаним і розглядають його як "непорозуміння", - переконані у Генпрокуратурі.

Як відомо, наприкінці червня Ланге не пускали в Україну як персону нон грата. Офіційних пояснень йому не надали.

Пізніше міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко заявив, що цей інцидент вичерпаний.

Фонд Конрада Аденауера заснований правлячою політичною партією Німеччини - Християнсько-демократичним союзом, очолюваним канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Він займається організацією круглих столів, конференцій і лекцій з метою політичного аналізу суспільно важливих тим.

Представництво фонду в Україні працює з 1994 року. З 2007 року його очолює Ніко Ланге.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування