Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грищенко: інцидент з німецьким експертом вичерпаний

Субота, 3 липня 2010, 00:56
Інцидент з німецьким експертом Фонду Аденауера Ніко Ланге вичерпаний.

Про це заявив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко в ефірі Шустер Live.

"Що стосується даної ситуації, я думаю, що інцидент цей вичерпаний. Є міжнародна практика. Практика й наших сусідів, і США, коли, в кінцевому рахунку, вирішується питання, воно дозволяє закрити цю сторінку", - сказав він.

"Я думаю, ті, хто приймали рішення, спілкувалися з посольством і давали свої пояснення там, мотивації того, що відбулося", - зазначив міністр.

"Ми маємо перегорнути цю сторінку, зрозуміти, що ми працюємо разом, що це немає ніякого відношення до свободи слова чи обмеження будь-яких можливостей фонду Аденауера. Якщо ми в цьому домовляємося - працюємо разом", - наголосив Грищенко.

За його словами, "не йдеться про будь-які питання до фонду, як такого".

"До місії фонду, до того, які статутні завдання він ставить перед собою. Йдеться про ситуацію яка специфічна, в яку МЗС зі своєї сторони втручалося і, в кінцевому рахунку, ми її вирішили", - наголосив міністр.

За словами Грищенка, фонди мають працювати відповідно до законодавства України і міжнародної практики.

"В цій країні політичний процес буде визначатися виключно українськими політичними силами...Але ми не хочемо, щоб чи зі сходу, чи з заходу, чи з півдня виникала ситуація, коли навіть саме питання може постати, що нав'язується ідея, нав'язується якась лінія поведінки, яка не генерована тут", - додав він.

Також Грищенко заявив: "Ми виступаємо за лібералізацію візового режиму. І безвізовий режим".

У свою чергу, присутній у студії Ланге зазначив: "16 років ми (Фонд Аденауера) працюємо на базі нашого статуту, і ми далі будемо працювати на базі нашого статуту і умовах українського законодавства".

"Посол Німеччини і я точно знаємо, наскільки це складно в Берліні, в Брюсселі рекламувати Україну, виступати за Україну, говорити з німецькими, європейськими політиками, наскільки Україна важлива", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування