Генпрокуратура перевірить інцидент із заламуванням рук охоронцем Януковича

Четвер, 8 липня 2010, 20:49
Генпрокуратура перевірить обставини відмови в порушенні кримінальної справи за фактом застосування сили охороною президента Януковича до репортера каналу СТБ Сергія Андрушка.

Про це повідомив начальник управління Генпрокуратури з додержання прав і свобод громадян Олексій Денисюк.

"Я доповім начальнику головного слідчого управління Генпрокуратури (Віталію Щоткіну) і ми дамо оцінку такому рішенню", - сказав Денисюк, який побував на першому засіданні слідчої комісії Верховної Ради з питань цензури.

Як відомо, прокуратура Голосіївського району Києва відмовилася порушувати справу за перешкоджання професійній діяльності співробітником охорони президента Януковича, який застосував силу до Андрушка.

"Робітники прокуратури завжди були і є партнерами ЗМІ", - додав представник Генпрокуратури на засіданні слідчої комісії.

Він також повідомив, що Генпрокуратура попросить обласних прокурорів уважніше слідкувати за злочинами, вчиненими проти журналістів.

На засіданні слідчої комісії журналіст СТБ Наталія Соколенко повідомила, що після публікації в пресі інформації про відмову прокуратури Голосіївського району порушити справу щодо інциденту з Андрушком до них звернувся співробітник Генпрокуратури і попросив надати відео цієї події.

Слідча комісія також заслухала пояснення журналіста Нового каналу Сергія Кутракова, до якого застосували силу співробітники "Беркуту".

"Коли мене виштовхали, я сказав, що представляю ЗМІ. На що мені дослівно відповіли: "А нам по-барабану". Один співробітник "Беркуту" затиснув мені дверима руку і ногу, а другий натиснув на око. Тобто вони цілеспрямовано хотіли завдати мені болю", - зазначив журналіст.

Як відомо, відео цього епізоду також розміщено в інтернеті.

Слідча комісія вирішила звернутися до президента Януковича з проханням розглянути можливість заповнення вакансії у Нацраді висуванцем громадських організацій та руху "Стоп цензурі!".

Представники Партії регіонів у слідчій комісії Вадим Колесніченко і Володимир Зубанов утрималися при голосуванні за це рішення, інші присутні проголосували "за".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News