Журналісти подарували Януковичу транспортний засіб

П'ятниця, 9 липня 2010, 12:00
Українські журналісти - учасники руху "Стоп цензурі!" подарували президенту Віктору Януковичу на день народження велосипед "Україна".

Процедура передачі велосипеда відбулася на вулиці Банковій. Подарунок прийняв співробітник управління державного протоколу адміністрації президента на ім'я Євген.

Велосипед було придбано за кошти учасників руху на Ірпінському велоринку під Києвом. Він абсолютно новий, з гарантією на 1 рік. Вартість подарунку склала 550 гривень

Журналісти "скинулися" по 30 гривень на подарунок президенту.

До подарунку також було додано привітання, у якому вони зазначили: "Учасники руху "Стоп цензурі!" вітають вас з днем народження та з нагоди свята дарують вам цей велосипед з промовистою назвою "Україна", створений вітчизняними майстрами Харківського велозаводу".

"Велосипед - це не лише зразок екологічного виду транспорту. Це також символ демократичності влади...Використання велосипеду в якості основного транспорту допоможе уникнути проблем, пов'язаних із перекриттям вулиць на шляху слідування президентського кортежу", - йдеться у вітанні.

"Ми переконані, що цей транспортний засіб українського виробництва стане окрасою вашого гаража", - зазначили журналісти.

Також учасники руху нагадали про факти наступу на демократію, що мали місце останнім часом.

Зокрема, у вітанні зазначається, що попри звернення журналістів, не отримав оцінки з боку президента інцидент за участі журналіста каналу СТБ Сергія Андрушка.

"Чиновники, в тому числі адміністрації президента, продовжують ігнорувати журналістські запити, а телевізійний простір країни перетворюється на середовище, стерильне від критики на вашу адресу", - йдеться у вітанні.

"Очолюваний вашим найближчим соратником Миколою Азаровим уряд вніс проект закону, який фактично заганяє інтернет-видання в нереальні умови роботи і ставить під загрозу їх існування", - наголосили учасники руху.

"Попри попередні домовленості та дані вами гарантії, очолювана вами коаліція відмовилася розглядати в другому читанні закон "Про доступ до інформації", - зазначили журналісти.

"Крім того, уже минуло більше місяця з часу, коли ви особисто пообіцяли продемонструвати журналістам, що займаються розслідуванням відчуження "Межигір'я", умови вашого проживання у колишній державної резиденції. Однак досі цього не відбулося", - нагадали учасники руху.

Також журналісти продемонстрували фотознімки, на яких за кермом велосипеда перебувають світові політичні лідери - Барак Обама, Джордж Буш-молодший, Герхард Шредер, Девід Кемерон, Ніколя Саркозі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
Усі новини...