Людський "метал" має властивість втоми - Табачник

Неділя, 1 серпня 2010, 10:40

Контракт з ректором Донецького національного університету Володимиром Шевченко був розірваний виключно за професійними мотивами.

Про це заявив міністр освіти і науки Дмитро Табачник, повідомляє газета "Сегодня".

"Видатного вченого-математика і академіка Шевченка ніхто не звільняв - у нього просто закінчився термін семирічного контракту", - уточнив міністр.

"Як метал має властивість втоми, так і будь-який інший матеріал, і людський теж. Володимир Павлович майже чверть століття беззмінно і успішно керував університетом", - додав він.

Однак, за словами Табачника, останні кілька років "вуз, на жаль, як найбільший науковий і педагогічний центр донецького регіону зупинився у своєму розвитку".

"Очевидно, ДонНУ вимагає більш сильної менеджерської команди, більш молодої", - підкреслив він.

"Політичні мотиви - не більше ніж плітки", - додав міністр.

За його словами, минулого місяця Кабмін затвердив новий склад державної атестаційної комісії на п'ять років.

"На мою пропозицію, як міністра, академіка Шевченка включено до складу цього найважливішого органу з ліцензування та атестації всіх вищих навчальних закладів", - повідомив Табачник.

"Крім того, Володимир Павлович залишається керівником донецького наукового центру і керівником кафедри теоретичної механіки", - додав він.

Як відомо, 30 липня Табачник звільнив ректора ДонНУ Шевченка. 

Депутат від НУНС, заступник голови "Єдиного центру" Леся Оробець, коментуючи звільнення Шевченка, заявила, що Міносвіти проводить тотальну фільтрацію кадрів в українських вузах напередодні виборчої кампанії.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування