Організатори мітингів розповіли про корупцію у виборчому бізнесі

Вівторок, 10 серпня 2010, 10:52

З наближенням місцевих виборів в інтернеті почали з'являтися пропозиції попрацювати під час виборчої кампанії.

Так, за роздачу листівок пропонують до 60 грн. на годину, за сидіння в наметі - до 100 грн. на день, за ходіння по квартирах - 50 грн, пише Сегодня.

"Робота почнеться з другої половини вересня, треба буде з 15 до 20 вересня ходити по хатах і робити соцопитування - за кого люди будуть голосувати. Платити обіцяють 50 грн. на день", - розповіла дівчина Оксана, яка розмістила одне з оголошень.

За словами студента Валерія, який вже кілька років заробляє на виборах, якщо брати активну участь у всіх акціях, то під час виборчої кампанії можна отримувати до 5 тис. грн. на місяць, "а якщо мати знайомих в штабах - то і всі 15 тис".

"Адже на одному і тому ж мітингу можуть стояти люди, яким платять 50 грн., і ті, які отримують 150 грн. Останні стоять по знайомству. А перші - так, за оголошенням прийшли", - розповів Валерій.

За його словами, сума, яка доходить до рядового учасника мітингу, в п'ять разів менша, ніж та, яку виділяє партія на цього самого учасника - "все інше осідає в кишенях "сотників" і "тисячників".

"Мені і самому пропонували стати "сотником" - але я не хочу людей дурити. Буду знову рядовим - вже знайшов оголошення, залишив свої контакти. І чекаю роботу", - сказав Валерій.

Бувалі учасники виборів кажуть, що головне в цій справі - потрапити у струмінь.

"Мені доводилося спілкуватися з людьми, які примудряються квартири на виборах заробляти - це, в основному,"тисячники", - сказав житель Київської області Вадим.

"Якщо партія виділяє на мітинг 200 грн. на одну людину, і "тисячник" візьме собі з цієї суми хоча б 50 грн., вийде вже 50 тисяч в свою кишеню!" - додав активіст Михайло, якому не раз доводилося й організовувати мітинги, і брати в них участь.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування