Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Криму просять Януковича заступитися за ТРК, щоб не вплинути на вибори

Середа, 11 серпня 2010, 12:25

Комітет з моніторингу свободи преси в Криму закликає президента взяти під свій контроль ситуацію з телерадіокомпанією "Чорноморська" і не допустити припинення її роботи.

Як повідомив комітет у середу, він спрямував президенту Віктору Януковичу лист, у якому висловив занепокоєння "тиском, що чиниться на найбільшу і найстарішу в Криму приватну телерадіокомпанію - ТРК "Чорноморська".

Керівники телерадіокомпанії завили, що у понеділок слідчий податкової міліції управління ДПА України в АР Крим підписав постанову про арешт майна ТРК "Чорноморська" - і що це зроблено на підставі кримінальної справи, до якої телеканал не має відношення.   

Комітет з моніторингу свободи преси в Криму розцінює такі дії влади як загрозу свободі слова в Україні та регіоні.

"Це особливо небезпечно після того, як Верховна Рада України призначила на осінь вибори до місцевих органів влади в країні, а Верховна Рада Криму - до кримського парламенту, які також відбудуться 31 жовтня", - заявляє комітет. 

"Залишаючись однією з найпопулярніших в Криму телерадіокомпаній, "Чорноморка" посідала особливе місце на політизованому ринку кримських мас-медій. Часто критично висвітлюючи дії влади України, Автономної Республіки Крим і м. Севастополя, ця телерадіокомпанія таким чином забезпечувала повноту всього політичного спектру думок в регіоні", - запевняє він.

Тож у комітеті вважають, що "спроби обмежити чи утруднити діяльність ТРК "Чорноморська" напередодні виборів можуть суттєво вплинути на право кримчан і севастопольців отримувати всю повноту інформації для того, щоб зробити усвідомлений вибір".

Комітет з моніторингу свободи преси в Криму закликав президента, як гаранта дотримання в Україні прав людини, в тому числі права на свободу слова, взяти під свій контроль ситуацію довкола ТРК "Чорноморська" і не допустити припинення мовлення "цієї найбільшої і популярної кримської телерадіокомпанії".

Комітет з моніторингу свободи преси в Криму також звернувся з проханням про підтримку до українських і міжнародних правозахисних і міжнародних організацій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:22
Президент Італії розповів, як бачить закінчення війни в Україні
11:17
Інвестиція на $5-10 тисяч: дрібні інвестори стають основними гравцями на ринку нерухомості
11:06
Надсилав інтимні фото та відео: у Києві судитимуть чоловіка за розбещення неповнолітньої
11:04
фото, відео Окупанти вдарили по Запоріжжю: пошкодили критичну інфраструктуру, парк, транспорт
11:00
Енергетики повернули світло споживачам на Київщині після російських обстрілів
10:45
Конгресвумен Спартц, яка не підтримала допомогу Україні, виграла республіканські праймеріз
10:42
Справа на пів мільярда: ВАКС заочно заарештував ексочільника Фонду держмайна
10:27
хокейВизначилися суперники збірної України по Дивізіону 1А
10:15
Нічна атака на енергетику України: ввечері можливі відключення
10:14
США відкликали ліцензії на постачання чипів Intel та Qualcomm для китайської компанії Huawei
Усі новини...
Реклама: