Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Паламар визнав провину за вибух в церкві

Середа, 11 серпня 2010, 14:18
Паламар Євген Федорченко і його друг Антон Харитонов визнали свою провину у вибуху в запорізькій церкві.

Про це газеті "Сегодня" повідомило джерело в запорізькому облуправлінні МВС.

"Федорченко, як і його екс-колега Антон Харитонов, на допитах визнав свою провину. Він показав, як заніс і залишив у храмі вибуховий пристрій (в дію його привів таймер)", - сказав він.

"Але складність у тому, що підозрювані змінювали свої свідчення, в них були нестиковки, тобто ми ще з'ясовуємо їх причетність до вибуху, як і роль у всьому цьому Харитонова. Після затримання цих хлопців пошук інших підозрюваних ми не припиняємо", - зазначив співрозмовник.

"Також ми встановили, що бомбу робила третя особа, хто саме - ще невідомо. Докладну інструкцію виробник пекельної машинки знайшов в інтернеті. Мотив той самий - помста священикам за звільнення Харитонова", - заявив він.

Як відомо, був також арештований брат Харитонова Сергій Дьомін.

За словами джерела, "хлопці дружили, і, можливо, Федорченко вирішив допомогти".

У той же час мама Федорченка Ірина Пашковська заявила: "Яка бомба? У Жені зір мінус 11. Його з цієї причини не взяли в армію".

За словами адвоката паламаря Лариси Шевчук, їй вчора дали можливість вперше побачитися з підзахисним. "Виглядав нормально, без слідів побоїв. Але поговорити не змогли - на це потрібен окремий дозвіл", - розповіла Шевчук.

Крім того, бабуся Харитонова та Дьоміна Галина Кателевська вважає, що її онуків обмовили.

"Я дуже хочу зустрітися з президентом і розповісти йому про нашу біду. Міліції ще доведеться вибачатися перед Антоном. Так і нашому Сергію вони зламали життя цим затриманням - хто ж його тепер візьме на гарну роботу", - сказала вона.

Офіційно в запорізькій міліції розслідування не коментують, посилаючись на таємницю слідства, пише видання.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування