Помічник прокурора в Криму збив скутеристів - і втік

Четвер, 12 серпня 2010, 12:49

У кримському Джанкої "Мерседес", за кермом якого, найімовірніше, був 24-річний помічник місцевого прокурора Заїр Мемедляєв, збив скутеристів - і зник.

У результаті ДТП, що трапилося у вівторок, постраждав власник моторолера 24-річний Януш Мінаєв і загинула 17-річна Настя Топчій, яку він підвозив до дому, пише "Газета по-київськи".

Трагедія трапилася, коли молоді люди проїжджали повз туристичний комплекс "Карпати". У їхній скутер на чималій швидкості урізався ззаду "Мерседес". Водій із місця аварії втік. Пасажирка скутера загинула. Хлопець потрапив у лікарню із серйозними травмами.

За словами начальника ДАІшної прес-служби Криму Андрія Рябикова, аварія трапилася о 1.30 ночі. Водій "Мерседеса" не вибрав безпечну дистанцію й урізався в зупинений на повороті скутер.

"Загибла Настя дружила з моїм Янушем, вона нещодавно закінчила школу, збиралася вступати", - розповіла мама хлопця, Людмила Михайлівна.

"З того, що мені сказав син, уже лежачи на лікарняному ліжку, я знаю, що "Мерседес" ударив їх із такою силою, що вони пролетіли метрів 20-ть і врізалися в іншу машину. Сам лихач утік. Мого сина врятувало те, що він серйозно займається спортом, працює інструктором у тренажерному залі", - сказала вона.

Мати потерпілого чула, що в день аварії помічник місцевого прокурора - 24-річний Заїр Мемедляєв - святкував у шинку народження дитини.

"Напевно, він на радощах випив, летів на великій швидкості, ось і накоїв справ, - припускає жінка. - Після ДТП машину кинув, а сам побіг додому. Він там живе неподалік. Кажуть, вимкнув телефон і замкнувся у квартирі - міліція ледь не штурмувала будинок, щоб його звідти витягнути".

Мати потерпілого повідомила, що її сина допитала міліція, одяг Януша, у якому він був на момент ДТП, - "одні шматочки залишилися" - забрали на експертизу.

"У сина закрита черепно-мозкова травма, численні важкі забиття, є підозра на перелом у поперековому відділі", - сказала жінка.

Дехто зі свідків аварії каже, що після ДТП, коли можливий винуватець - Мемедляєв - утік, на місці залишився його друг - теж співробітник прокуратури Левадний. Коли приїхали ДАІшники, він нібито навмисно пустив їх за хибним слідом: заявив, що людей збив незнайомець на "Жигулях", який поїхав убік Чонгарського перевалу.

В.о. прес-секретаря прокурора Сімферополя Олексій Смирнов сказав: "На цю подію виїжджало керівництво прокуратури АРК, начальник міліції автономії".

Не називаючи прізвищ, він сказав: "Водій, який збив людей, затриманий поки на 72 години. Порушено кримінальну справу за ч.2 ст.286 - порушення правил, яке сприщило смерть людини. Пізніше суд буде вирішувати - відпустити водія на підписку чи заарештувати".

Мемедляєв у 2008 році закінчив прокурорський факультет Харківської академії ім. Ярослава Мудрого. За розповідями, він - протеже районного прокурора Джанкоя Ільяса Рамазанова. Одразу ж після закінчення вузу прокурор нібито "проштовхнув" Мемедляєва на посаду начальника відділу, що наглядає за органами місцевого самоврядування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...