Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат "митника Тимошенко": без керівництва "Газпрому" справа не піде

Четвер, 12 серпня 2010, 15:20
Без представників "Газпрому" істину у справі щодо розмитнення 11 млрд. куб. м газу за участю екс-начальника Держмитниці Анатолія Макаренка встановити буде неможливо.

Про це заявив на прес-конференції в Києві у четвер адвокат Макаренка Юрій Сухов, повідомляє УНІАН.

Він зазначив, що відповідне клопотання про допит представників "Газпрому" він уже надіслав на ім'я старшого слідчого СБУ, який розслідує справу Макаренка.

"Я вважаю, що без них (керівників "Газпрому") неможливо об'єктивно розібратися у справі. І якщо вони не будуть допитані, то я буду вважати, що вина обвинуваченого не доведена, розслідування проведено не об'єктивно", - сказав Сухов.

За словами адвоката, оскільки не з'ясована роль "Газпрому" в цій справі, то постає питання, чому російська сторона підписувала ці угоди, якщо вважала, що вони не чинні.

Як повідомлялося, Макаренко був затриманий у рамках розслідування кримінальної справи щодо завдання збитків Україні за результатами розгляду позову "РосУкрЕнерго" до "Нафтогазу України" у Стокгольмському арбітражі.

Саме Макаренко в 2009 році очолював Державну митну службу України, яка провела розмитнення газу "РосУкрЕнерго".

Щодо Макаренка було порушено кримінальну справу за статтею "службова недбалість".

У червні Стокгольмський арбітраж прийняв рішення, згідно з яким НАК "Нафтогаз України" зобов'язаний повернути РУЕ 11 млрд. куб. м газу.

Цей газ було вилучено "Нафтогазом" у РУЕ у 2009 році як компенсацію після того, як у результаті підписання прямого контракту між "Нафтогазом" і "Газпромом" у січні 2009 року "РосУкрЕнерго" (Rosukrenergo) було виключено зі схеми постачань газу до України і за її межами.

Це було зроблено за узгодженням з "Газпромом", який володіє 50% РУЕ.

Адвокат Макаренка вимагає допитати у справі свого підзахисного топ-менеджерів "Газпрому" - Олексія Міллера та Валерія Голубєва.

Офіційних коментарів з боку "Газпрому" не надходило, однак високопоставлене джерело у російській газовій монополії заявило газеті "Комерсант-Україна", що процесуальних підстав для виклику Міллера та Голубєва для дачі свідчень у СБУ немає.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування