Янукович вимагає, щоб про нього не забували

Четвер, 12 серпня 2010, 16:27
Президент Віктор Янукович наполягає на урахуванні його пропозицій по доопрацюванню проекту Податкового кодексу.

Про це заявила перший заступник глави адміністрації президента Ірина Акімова.

"Поправки з президентського офісу обов'язково повинні бути враховані", - сказала вона, нагадавши, що вони займають 17 сторінок.

За її словами, президент, зокрема, підкреслює неприйнятність норм про збільшення кількості та тривалості перевірок, передачу податковим органам функцій контролю трудового законодавства та безакцептного списання коштів, відмову від презумпції невинності платника податків.

Янукович також вказує на необхідність закріпити відповідальність держави за несвоєчасне відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) і повернути норму про його автоматичне відшкодування, а також відмовитися від повернення до режиму спеціальних економічних зон.

Акімова підкреслила, що Янукович вимагає від органів влади, щоб обговорення проекту податкового кодексу було максимально публічним і не носило формальний характер, а його проміжні результати були доступні на сайті Кабміну.

При цьому вона вважає недоцільною появу альтернативних проектів, пропонуючи брати за основу текст, опублікований минулого тижня в "Урядовому кур'єрі" і пропонувати зміни саме до нього, а їх вже буде зводити робоча група під керівництвом віце-прем'єрів Сергія Тігіпка і Бориса Колесникова.

Акімова прогнозує, що проект Податкового кодексу буде ухвалений в середині осені, а його норми почнуть набирати чинності з середини 2011 року.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування